CHP adayı İnci'den Esenlik işçilerine sendika sözü

CHP Malatya Büyükşehir belediye başkan adayı Hakan İnci, Malatya Belediyesi iştirakleri arasında yer alan Esenlik şirketi işçilerine sendikalaşma haklarını vereceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP adayı İnci'den Esenlik işçilerine sendika sözü

CHP Malatya Büyükşehir belediye başkan adayı Hakan İnci, Malatya Belediyesi iştirakleri arasında yer alan Esenlik şirketi işçilerine sendikalaşma haklarını vereceklerini söyledi.

Hakan İnci, Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası Malatya 1 No’lu Şube ile Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Osman Nuri Solmazgül’ü ziyaret etti. CHP Battalgazi Belediye başkan adayı Kurtar Kaya ve CHP Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar’ın da katıldığı ziyarette konuşan Yol-İş Sendikası Malatya 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Sülü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, CHP adayları İnci ve Kaya’ya başarılar diledi.

Hakan İnci ise sendikalaşmaktan yana olduğunu belirterek, “Belediyede, özellikle de belediyeye bağlı Esenlik şirketinde çalışan işçilerin çoğu bizi yolda durduruyorlar ve bizim halimiz ne olacak diye soruyorlar. Ben onlara şu sözü veriyorum. Sendikalaşmanızın önünde engel olmayacağız. Mutlaka işçilerimizin sendikal haklarının verilmesi gerekiyor. Burada sendika başkanımızın karşısında söz veriyorum. Ben göreve geldiğimde, belediyede çalışan ve sendikalı olmak isteyen hiçbir işçiye engel olmayacağız. Bu yasal ve anayasal haklarını kullanmaları yönünde öncü olacağım.” diye konuştu.

İNCİ: İŞÇİLERİN TÜM HAKLARINI VERECEĞİZ

Yeni büyükşehir yasasıyla birlikte Malatya İl Özel İdaresi’nden belediyeye geçecek işçilerin durumuyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan CHP’li İnci, “Bu işçilerin bir kısmının emekli olmaya zorlandığını biliyoruz. Onların kıdem tazminatlarının ödenmesi konusunda değişik söylemler var. Bizler, belediyenin ihtiyacı varsa bu arkadaşlarımızın emekliliği dolmuş olsa bile göndermekten yana değiliz. Ama emekli olacaklarsa da haklarının üç beş taksit gibi değil de def'aten tek seferde ödemeyi taahhüt ediyorum. Yasal hakları neyse, bunları sonuna kadar alacaklarından hiç kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kaydetti.

Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Osman Nuri Solmazgül de “Malatya, rahmetli Özal döneminden sonra hak ettiği yere bugüne kadar gelemedi. Her şey nasip kısmet ama ben şuna inanıyorum; Hakan İnci belediyecilikten gelen, konuyu çok iyi bilen bir arkadaşımız ve kardeşimiz. Değerli Malatyalılar, zannediyorum oylarıyla destek verecekler, verdikleri oy ve destekten de pişman olmayacaklar diye düşünüyorum.” dedi. İnci, Cengiz Topel Caddesi’ndeki esnafları da ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.



CİHAN

Yorumlar