CHP adayı Çetin: Çukurova’yı çağdaş ve yaşanabilir bir ilçe yapacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova Belediye başkan adayı Soner Çetin, düzenlediği basın toplantısı ile projelerini kamuoyuna duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
CHP adayı Çetin: Çukurova’yı çağdaş ve yaşanabilir bir ilçe yapacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova Belediye başkan adayı Soner Çetin, düzenlediği basın toplantısı ile projelerini kamuoyuna duyurdu.

CHP İl Başkanı Orhan Sümer’in de katıldığı toplantıda sinevizyon eşliğinde projelerini anlatan Çetin, hedeflerinin Çukurova’yı her yönüyle çağdaş ve yaşanabilir bir ilçe yapmak olduğunu söyledi. Kendilerinin doğumdan ölüme kadar insanının yanında olan bir belediyecilik anlayışı ile hareket edeceklerinin altını çizen Soner Çetin, şeffaf ve hesap verebilir belediyecilik vaat etti. Belediye Evleri’nden başlayarak sosyal demokrat anlayışla kentsel dönüşümün nasıl olabileceğini herkese göstereceklerine vurgu yapan Çetin, “Her eve karşılık bir ev, duruma göre kira yardımı, sosyal alanlarıyla hayal bile edilmesi güç yeni yaşam merkezleri kuracağız. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz.” dedi.

Seyhan Baraj Gölü’nden azami derecede faydalanmak istediklerini anlatan Çetin, ilgili kurumlarla konuşarak kumsal oluşturacaklarını, teleferik hattı kuracaklarını dile getirdi. Üniversite öğrencileri için bir yurt yapmak istediklerini anlatan Soner Çetin, “Çukurova’yı kültür-sanat yoğunluklu bir kent haline getirmek istiyoruz. Bu nedenle atacağımız ilk adımlardan biri Çukurova Gençlik Merkezi ve Sanat Akademisi ile Çukurova Modern Sanatlar Müzesi olacak.” diye konuştu.

Çukurova’nın göbeğinde Miniatürk Çukurova oluşturacaklarını kaydeden Çetin, uygun yer ve büyüklükte Disneyland kuracaklarını ifade etti. Disneyland’ı Türkiye’yi hatta komşu ülkeleri cezbedecek müthiş bir proje olarak hayata geçireceklerini ileri süren Çetin, diğer projelerini ise şöyle sıraladı: “Kent Konseyi için yeni bir bina yapacağız. Böylece katılımcı belediyecilik sözde kalmayacak. A’dan Z’ye sosyal belediyecilik olacak. Şiddet gören kadınlar için Kadın Yaşam Köyü kuracağız. Semt kreşleri açarak çalışan anne babaları rahat ettireceğiz. Engelsiz hizmet aracımız ve kuracağımız Rehabilitasyon Merkezimiz aracılığıyla ruhsal yönden iyi hissetmelerini sağlayacak ve yanlarında olacağız. Köylü pazarları ve organik ürün pazarları kuracağız.”

CİHAN

Yorumlar