ÇHD'li avukatlar Soma için adliye içinde eylem yaptı

Çağdaş Avukatlar Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, Soma’daki maden ocağında yaşanan faciayla ilgili adliye içinde ve önünde eylem yaptı. ÇHD üyesi bir grup avukat, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı içinde protesto yaptı. Alkış ve...

Google Haberlere Abone ol
ÇHD'li avukatlar Soma için adliye içinde eylem yaptı

Çağdaş Avukatlar Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, Soma’daki maden ocağında yaşanan faciayla ilgili adliye içinde ve önünde eylem yaptı.

ÇHD üyesi bir grup avukat, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı içinde protesto yaptı. Alkış ve sloganlarla bir süre eylem yapan avukatlar daha sonra adliye önüne çıktı.

Burada da slogan ve alkış eşliğinde eyleme devam eden avukatlar basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan ve olay yerine gittiği belirtilen avukat, “Orada konuşmak isteyen herkesi, her işçiyi, işçi ailesini tek tek dinleyip, tek tek müdahale eden, susturan, baskı altına alan bir mekanizma işliyordu.” iddiasında bulundu.

İşçilerin denetim yapılmadığını söylediğini öne süren gruptan bir avukat, “Yer altında, galerilerin derinliklerinde hiçbir denetçiyle karşılaşmadıklarını, öyle bir bilgilerinin olmadığını söylediler.” diye konuştu.

Gruptaki avukat, “Sayıların gerçek rakamlarla verilmesinin bir nedeni de var. Bakan içeride sivil vatandaşların da olduğunu söyledi. Sivil vatandaşlar değil, sigortasız çalıştırılan işçiler var içeride.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar