ÇGD: Twitter yasağı antidemokratik bir uygulama

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen, “Twitter’e erişim yasağı konulması kabul edilemez.

Google Haberlere Abone ol
ÇGD: Twitter yasağı antidemokratik bir uygulama

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen, “Twitter’e erişim yasağı konulması kabul edilemez. Bu antidemokratik bir uygulamadır.” dedi.

İbrahim Göçmen, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ''Twitter, mivittır hepsinin kökünü kazıyacağız'' demesinin ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter’a erişimin yasaklandığını belirtti. Yasağın ifade özgürlüğüne müdahale anlamı taşıdığını söyleyen Göçmen, halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlanamayacağı gibi uluslararası kamuoyu ile de ilişkileri sağlayan sosyal paylaşım sitelerine yasak getirilemeyeceğini ifade etti.

Göçmen, şunları dile getirdi: “İnternet toplumun habere ve bilgiye ulaşmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu çerçevede internete erişim ve internet yoluyla bilgi yayma hakkı ifade özgürlüğü hakları çerçevesinde yapılmaktadır. Bu da Twitter, Facebook ve diğer iletişim araçları ile yapılmaktadır. Türkiye, dünyada en aktif Twitter kullanıcıları sayısı sıralamasında sekizinci sırada yer almaktadır. 10 milyon Twitter kullanıcısının yer aldığı Türkiye, Çin’den sonra şu anda dünyada Twitter’ın yasaklı olduğu ikinci ülke olmuştur. AKP İktidarı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından medyaya ve sosyal medyaya düşman gözü ile bakılması ve bunların kapatılmak istenmesi kabul edilemez bir durumdur. Tamamen mantık dışı hukuk dışı demokrasi dışı bir uygulamadır. Demokratik bir toplumda demokrasi ile yönetilen ülkelerde iktidar özgür basın anlayışına kolaylıklar ve özgürce çalışmasını sağlaması gerekirken yasaklarla sansürlerle daha da ileri giderek kapatmakla tehdit etmektedir.”

Sosyal paylaşım sitesine erişimin engellenmesinin ülke yöneticilerinin demokrasiye bakış açısını yansıttığına işaret eden Göçmen, “Haber alma mekanizmalarının, haberleşme teknolojisinin kapanması kapatılıyor olması hangi zihniyetle yönetildiğimizin en basit örneğidir. Demokratik bir ülkede bütün bilgi edinme platformları özgürce bu görevini yerine getirmektedir ve hiçbir müdahale ile karşılaşmamaktadır. Sosyal medyanın kapatılmak istenmesini daha doğrusu kapatılması kabul edilemez. Halkın haber alma özgürlüğüne bir müdahale daha da ötesi darbedir. Bu durumun anti demokratik bir uygulama olduğunu hatırlatıyoruz. İktidarı en azında demokrasinin gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz. Twitter yasağını kınıyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar