ÇGC, gazetecilerin otobüs sorununu görüştü

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) yönetimi, sarı basın kartı ve basın pasosunda yaşanan sorunların çözümü için Adana Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Niyazi Göğer’le görüştü. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, ÇGC Genel...

Google Haberlere Abone ol
ÇGC, gazetecilerin otobüs sorununu görüştü

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) yönetimi, sarı basın kartı ve basın pasosunda yaşanan sorunların çözümü için Adana Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Niyazi Göğer’le görüştü. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, ÇGC Genel Sekreteri M. Ömer Üney ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Akılevi ile birlikte şoför esnafına sağduyu çağrısında bulundu.

Şehir içi taşımacılık yapan bazı şoför ya da muavinlerin, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce belirli kurallar çerçevesinde verilen, yurt genelinde olduğu gibi uluslar arası geçerliliği de bulunan sarı basın kartını tanımadığını, ÇGC tarafından gazetecilere verilen basın pasosuna da itiraz ettiğini kaydeden Esendemir, “Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Ekonomik koşulları her geçen gün geriye giden ve zor şartlar altında görev yapan gazeteci arkadaşlarımızla şoför esnafının karşı karşıya gelmesi hepimizi üzüyor.” dedi.

Niyazi Göğer’in serzenişine kulak veren Esendemir, sarı basın kartı, basın pasosu veya basın trafik kartı sahiplerinin bu kartları kendisinden başka kimsenin kullanamayacağına dikkati çekti. Esendemir, “Sahte veya geçersiz kart kullandığını düşündüğünüz kişilerle ilgili cemiyetimize bilgi vermeniz durumunda gerekli işlemler yapılacaktır. Şüphelendiğiniz kişiler varsa kimlik de sorabilirsiniz. Kart örneklerini tüm otobüslere astırarak sorunun önüne geçebiliriz.” diye konuştu.

GÖĞER: SARI BASIN KARTINA İTİRAZ EDİLEMEZ

Başbakanlık tarafından gazetecilere tahsis edilen sarı basın kartlarına hiçbir şoför ve muavinin itiraz edemeyeceğini, itiraz edenlerle ilgili gerekli uyarıların yapılacağını dile getiren Niyazi Göğer, “Basın pasolarında ise karşılıklı iyi niyet çerçevesinde hareket ediyoruz. Hiçbir zorunluluğumuz olmamasına rağmen gerçek anlamda gazetecilik yapan arkadaşlarımızın bu pasolardan yararlanmasını istiyoruz. Basının içinde bulunduğu koşulları biliyoruz; ancak gazetecilerden de duyarlılık bekliyoruz. Mevcut ücretsiz taşıma kartlarını yakınlarına kullandıranlara tanık olduk. Sahte kartlarla otobüslere binenleri de gördük. Hazırlayacağınız sarı basın kartı ve basın pasosu çıkarmalarını tüm otobüslerimize asabiliriz. Önümüzdeki dönem sorunlara kalıcı çözümler için ÇGC ile bir araya gelmeliyiz.” şeklinde konuştu.

ÇGC, sarı basın kartı ve basın pasosu çıkarması hazırlayarak Adana genelindeki yaklaşık 500 özel halk otobüsüne örneklerin asılmasını sağlayacak.

CİHAN

Yorumlar