Cezaevini yapan taşeron firma hak edişlerini alamayınca çalışmaları yavaşlattı

Mersin’in Tarsus ilçesinde kampus şeklinde yapılan bölgesel cezaevi inşaatında çalışan işçiler maaşlarını, taşeron firma ise hak edişini alamadığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Cezaevini yapan taşeron firma hak edişlerini alamayınca çalışmaları yavaşlattı

Mersin’in Tarsus ilçesinde kampus şeklinde yapılan bölgesel cezaevi inşaatında çalışan işçiler maaşlarını, taşeron firma ise hak edişini alamadığını ileri sürdü. Bu gelişmeler üzerine cezaevi inşaatı kısmen yavaşladı.

İnşaatına 4 ay önce başlanan Tarsus Ceza İnfaz Kurumu Kampus Cezaevi inşaatında, iddiaya göre üstlenici firma olan Uluyıl-Avcılar İş Ortaklığı, taşeron firma konumundaki Emir Yapıcı İnşaat Firmasının hak edişinin ödenmediği belirtildi. Adalet Bakanlığı bünyesinde TOKİ’nin yaptırdığı kampus cezaevinin Alifakı köyü sınırları içerisindeki 400 dönümlük alana inşa edildiğini belirten Emir Yapıcı İnşaat Firması Sorumlusu Emir Yapıcı, “Yaklaşık 4 aydır burada çalışma yapıyoruz. Biz firma olarak sadece kaba inşaat bölümünden sorumluyuz. 120 işçi çalıştırıyorum. Üstlenici firma olan Uluyıl-Avcılar İş Ortaklığı, düzenli olarak hak edişlerimizi ödemediği için bizde hem işçilerimizin paralarını, hem de inşaat giderlerini karşılamakta zorlanıyoruz. Şu ana kadar hak edişimizin sadece yüzde 20’si ödendi. Yaklaşık 1.5 milyon TL alacağımız var. Bize ödeme yapılmadığı için işçilerimize maaşlarını veremedik. Bu nedenle de çalışmak istemiyorlar. Bu şartlar altında Haziran 2014’te tamamlanmasa planlanan cezaevi inşaatının bitmesi imkansız.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar