Ceyhan'da Kur'an kursları arası bilgi yarışması düzenlendi

Adana Ceyhan İlçe Müftülüğü tarafından, Kur’an kurslarında bir yıl boyunca eğitim alan öğrenciler arası bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmaya 39 Kur'an kursu katıldı. Her kurstan 2 öğrencinin yarıştığı yarışmada toplam 78...

Google Haberlere Abone ol
Ceyhan'da Kur'an kursları arası bilgi yarışması düzenlendi

Adana Ceyhan İlçe Müftülüğü tarafından, Kur’an kurslarında bir yıl boyunca eğitim alan öğrenciler arası bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmaya 39 Kur'an kursu katıldı. Her kurstan 2 öğrencinin yarıştığı yarışmada toplam 78 öğrenci birincilik için yarıştı.

    Ceyhan Kapalı Spor Salonu'nda yapılan yarışmada ilmihal, fıkıh, siyer, tecvit ve genel kültür konularından oluşan toplam 20 soru soruldu. Yarışmada 95 puanla Doruk Kur’an Kursu öğrencileri birincileri olurken, Sarısakal Kur’an kursu 90 puanla 2., Eyyubiye Kur’an Kursu 85 puanla üçüncü oldu.

    Amaçlarının kursiyerleri yarıştırmak değil Kur'an kursları arasındaki birlik, beraberliği artırmak olduğunu vurgulayan Ceyhan Müftülüğü Şube Müdürü Sefa Özcan, "2013-2014 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle Ceyhan Müftülüğüne bağlı kuran kursları arası bilgi yarışması düzenledik. Bu bilgi yarışmasına 39 kuran kursumuz katıldı. Buradaki amacımız bu kuran kurslarını yarıştırmak değil sadece bilgiyi elde etmeleri için gayret sarf etmeleri, birlik beraberliklerini artırmaları, kursların ve öğrencilerin birbirini tanımaları ve bu arada kaynaşmayı sağlamaktı. Bunu da başardığımıza inanıyorum." dedi.

    Dereceye giren öğrencilere İmamoğlu Müftüsü Şaban Çakmak, Ceyhan Müftüsü Nazmi Söğüt, İlçe Vaizi Yusuf Uçur ve Ceyhan Müftülüğü Şube Müdürü Sefa Özcan tarafından çeşitli hediyeler verildi. CİHAN

Yorumlar