Ceyhan Müftülüğü hem eğitiyor hem iş imkanı sunuyor

Adana Ceyhan İlçe müftülüğü açtığı okul öncesi kursla hem eğitim veriyor hem iş imkanı sunuyor. Halk Eğitim Merkezi ile birlikte organize edilen ‘0-6 Yaş Arası Çocuk Eğitimi’ kursu Ceyhan Müftülüğü Konferans Salonu'nda veriliyor....

Google Haberlere Abone ol
Ceyhan Müftülüğü hem eğitiyor hem iş imkanı sunuyor

Adana Ceyhan İlçe müftülüğü açtığı okul öncesi kursla hem eğitim veriyor hem iş imkanı sunuyor. Halk Eğitim Merkezi ile birlikte organize edilen ‘0-6 Yaş Arası Çocuk Eğitimi’ kursu Ceyhan Müftülüğü Konferans Salonu'nda veriliyor. Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir öğretmen tarafından verilen kursa Ceyhanlı bayanlar ilgi gösterdi. Temmuz ayının başında son bulacak kursa Kur’an kursu öğreticileriyle birlikte imam-hatip mezunu ev hanımları ve ilahiyat öğrencileri de katıldı. Uygulamalı yapılan eğitimde özellikle 3 ila 6 yaş arası çocukların eğitimi ve gelişimi üzerinde duruluyor.

Kursla birlikte eğitimli birer anne yetiştirmek ve kursiyerlere yeni iş kapıları açma hedefleniyor. Şubat ayında başlayan kursta toplam 464 saat eğitim verilecek. 4 ay önce başlayan kursa 33 kişi müracaat etti. Temmuz'un ilk haftasına kadar sürecek kursun sonunda katılımcılara ‘Çocuk Eğitimi Kursu Sertifikası’ verilecek. Bu sertifikayla birlikte katılımcılar Milli Eğitim'de ve müftülük bünyesinde açılacak olan kreş veya ana okullarında görev alabilecek.

Ceyhan Müftüsü Nazmi Söğüt, kurs sayesinde hem iş imkanı sağladıklarını hem bayanları çocuk yetiştirmede geliştirmiş olduklarını ifade ederek, “Müftülüğümüz bünyesinde Halk Eğitim'le işbirliği yaparak okul öncesi çocuk eğitimi kursu açtık. Bu kursla birlikte kursa katılanlar hem kendilerini yetiştirmiş olacak hem de iş bulma imkanı bulacak. Özellikle bu kursu imam-hatip mezunlarına yönelik yaptık. Çünkü gelecek sene müftülük bünyesinde açmayı planladığımız okul öncesi kurslar için yetişmiş, kalifiyeli fahri öğreticileri temin etmek amacımız. Bu sayede kursa katılanlar fahri öğretici olabilecekler. Hem de kendi çocuklarını daha iyi eğitme fırsatı bulacaklar. Temmuz ayına kadar sürecek kursun sonunda başarılı olanlara sertifika vereceğiz. Bu sertifikalarla ehliyetli hoca hanım olacaklar.” şeklinde konuştu.

Verilen eğitimde okul öncesi öğretmeni ders veriyor. Kursta katılımcılar hem öğreniyor hem de yanlışlarını düzeltme imkanı buluyor. Kursa katılanlar arasında evli bayanlar da var. Bayanlar kursun çok faydalı geçtiğini ifade ediyorlar. Ev hanımı olan Halime Tunalı, “10 yıllık evliyim ve ev hanımıyım. Ben kendimi çocuk eğitimi konusunda çok yeterli bulmuyordum. Bazı konularda tereddütlerim vardı. Buraya geldiğimde de haklı olduğumu gördüm. Bu eğitimin bize katkısı çok büyük oldu. Çocuklarıma evde verdiğim eğitimde neleri doğru yapıp neleri yanlış yaptığımı daha bariz görme fırsatı yakaladım. Hocamızın sayesinde eksiklerimi görerek düzeltme imkanı buldum.” dedi.

Eğitim, teorik bilgilerle beraber günlük yaşanan tecrübelerle de destekleniyor. Katılımcıların eğitime iştirakiyle kurs karşılıklı sohbet ortamında geçiyor. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan kursta katılımcılar güzel vakit geçirme imkanı buluyor. Verilen eğitimi katılımcılar pür-dikkat dinlerken arada yaşadıklarını ve merak ettiklerini sorarak dersin eğlenceli geçmesini sağlıyorlar. Bu kurs, bayanlar için hem bir meslek edinme hem de kendilerini geliştirme imkanı sunuyor.

Açılan kursa sadece ev hanımları katılmadı. Üniversite öğrencisi ve kuran kursu hocaları da verilen eğitimden oldukça memnunlar. Açık öğretim fakültesi ilahiyat öğrencisi olan Dilek Çetinkaya da bunlardan biri. Çetinkaya, “İlahiyat ön lisans birinci sınıfta okuyorum. Burada 0-6 yaş grubu çocuklarda çocuk gelişimi, çocuk psikolojisi, çocuklara kuran nasıl öğretilir gibi konularda eğitim aldık. Bu eğitim bizim için çok faydalı oluyor hem iş imkanı bulmamızı sağlayacak hem de ailevi açıdan maddi manevi çok faydası oluyor”. şeklinde duygularını ifade etti.

Hem ev hanımı, hem de kuran kursu hocası olan Emine Yaşar, bu eğitimle birlikte eksiklerinin farkına vardığını ifade ederek, “Bu eğitimle birlikte eksiklerimizin farkına vardık. En azından etrafımızdaki insanlara karşı yapılan bir yanlışı daha çabuk fark edebiliyoruz. Burada aldığımız eğitimden dolayı başka bir annenin evladına karşı tavrı veya çocukların bir arada oynarken birbirine karşı yaptığı yanlışları daha çabuk fark edebiliyoruz artık. Hepimiz açısından çok faydalı oldu bu eğitim. İnşallah aldığımız bu eğitimi çocuklarımıza da güzel bir şekilde yansıtırız.” diye ifade etti.

Müftülük, gelecek yıldan itibaren açacakları kreşlerde görev yapacak, hem çocuk gelişimi konusunda bilgili hem de dini konularda bilgili imam-hatip lisesi mezunlarını yetiştirmeyi amaçlıyor. Ceyhan Müftülüğü, verilen eğitimle birlikte 0-6 yaş arası çocukları hem dini bilgilerle hem de sosyal şartlara uygun birer nesil yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu sayede de imam-hatip mezunu bayanlara da birer iş sahası açarak mezunlara faydalı olmak istiyorlar. Açılan kursta 0-6 yaş arası, özellikle 3-6 yaş grubundaki çocukların gelişimi, psikolojisi, eğitimi, nasıl davranmak gerektiği, hangi oyunlar oynatılması gerektiği, nasıl beslenmesi gerektiği, çocuk sağlığı ve temizlik gibi konular hakkında bilgiler verildi.

CİHAN

Yorumlar