Çevreci öğrenciler İstanbul’da

Fatih Koleji'nin düzenlediği Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı (INEPO) için 44 ülkeden 270 çevreci öğrenci İstanbul’a geldi. Öğrenciler, 115 proje ile çevre duyarlılığı ve bilincinin artırılması için yarışmada ter dökecek. Amerika,...

Google Haberlere Abone ol
Çevreci öğrenciler İstanbul’da

Fatih Koleji'nin düzenlediği Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı (INEPO) için 44 ülkeden 270 çevreci öğrenci İstanbul’a geldi. Öğrenciler, 115 proje ile çevre duyarlılığı ve bilincinin artırılması için yarışmada ter dökecek.

Amerika, Afganistan, Kanada, Almanya, Kosova, Moldova, Yemen gibi 44 ülkeden 270 öğrenci, 155 proje ile INEPO’da yarışmak için İstanbul’a geldi. Dünyanın dört bir yanında yaşları 12-19 arasında değişen çevreci gençler, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için hazırladıkları projelerini anlatmak için Türkiye’ye geliyor. Gruplar halinde Atatürk Havalimanı’na gelen öğrenciler, burada Fatih Koleje yetkilileri tarafından karşılandı.

Meksika’dan İstanbul’a gelen öğrenciler, heyecanlı olduklarını ve yarışmada iddialı olduklarını aktardı. Grup adına konuşan Luz Alinne, İstanbul’a ilk kez geldiklerini ve çok heyecanlı ve mutlu olduklarını belirtti. Projeleri hakkında bilgi veren Alinne, proteinlerle ilgili olduğunu fakat projenin detaylarını yarışmada göstereceklerini dile getirdi.

Öğretmenleri ise kendi ülkelerinde çevre alanında yaptıkları projeyle birinci olduklarını söyledi. Projeleriyle uluslararası alanda da yarışmak için INEPO’ya başvurduklarını aktardı. Matematik Öğretmeni Feyzullah Yalçın, yarışma için kendilerinin de heyecanlı olduğunu Meksika grubunu karşılamak için geldiklerini söyledi. Yarışmanın 22 yıldır yapıldığını belirten Yalçın, “Yarışma çevre bilincinin aktarılmasını sağlıyor. Projelerden gerçek hayata uygulanabilir olanlar da belirleniyor. Şuanda 40’dan fazla ülkeden misafirimiz gelecek. Hafta sonu projelerini sergileyecekler, ardından ödül töreni gerçekleşecek.” dedi.

Fatih Koleji Kongre Merkezi’nde düzenlenecek 22. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı (INEPO) 10-11 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Dereceye giren öğrencilere ödülleri 12 Mayıs’ta verilecek.

CİHAN

Yorumlar