Çevre Tasarım Kongresi sona erdi

'Sağlıklı Çevre-Sağlıklı Tasarım' ana temasıyla Uludağ Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Çevre-Tasarım Kongresi’nin ikinci bölümüne, gerçekleştirilen bildiri sunumları ile devam edildi.

Google Haberlere Abone ol
Çevre Tasarım Kongresi sona erdi

'Sağlıklı Çevre-Sağlıklı Tasarım' ana temasıyla Uludağ Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Çevre-Tasarım Kongresi’nin ikinci bölümüne, gerçekleştirilen bildiri sunumları ile devam edildi. Toplam 64 bildiri özetinin geldiği kongrede, seçilen 39 bildiri sunumu katılımcılarla paylaşılırken, kongre düzenleme kurulu adına Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, kongreyi başarı ile tamamladıklarını belirterek, sektöre ve geleceğin sektörel temsilcilerine önemli bilgiler aktardıklarını söyledi.

Kongrenin ilk bölümü Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Binası’nda 'İnteraktif Eko-Strüktür' Yaşam Parkı konulu atölye çalışması ile gerçekleştirildi. Türkiye'deki sekiz farklı mimarlık bölümü öğrencisinin buluşmasına fırsat veren kongrenin ana programı ise bugün bildiri sunumları ile sona erdi. Bölüm öğrencilerinin yanında mühendis, mimar, tasarımcı, uygulamacı ve birçok branştan insanı bir araya getiren kongreye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, düzenleme kurulu adına yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Bir yıllık çalışmamızın neticesini ortaya koymanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Özellikle fakültemiz bünyesinde gerçekleştirilen bu organizasyon bizim için bir ilk olma özelliği de taşıyor. Bu kongre, herkesi, toplumun her kesimini ilgilendiren sağlık teması itibariyle de ayrı bir öneme sahip. Daha kaliteli, daha sağlıklı ve gelecek kuşakların gereksinimlerini karşılayabilmelerine olanak tanıyan çevrelerin ölçütlerinde tartışıldığı bu çalışma ile kongreye katılan öğrencilerimizin profesyonel hayata hazırlıklarına da katkı koymuş olduk. Akademik çalışmalarda büyük özverileri ile yanımızda olan tüm meslektaşlarım başta olmak üzere destek veren herkese teşekkürlerimi iletiyorum.”

"KONGRE KİTABI İÇERİĞİ İLE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR"

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selda Tönük ise Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile verimli bir işbirliği içerisinde olduklarını belirterek, kongrenin bir ilki gerçekleştirdiğini vurguladı. Prof. Tönük, '2013 Sağlıklı Çevre, Sağlıklı Tasarım' ana temalı kongremizde bir ilki gerçekleştirdik. Tüm kongre kitapları, sadece akademisyenlerin bilgi paylaşımını içerirken, bizim kongre kitabımızda meslektaşlarımızın dışında öğrencilerin çalışmaları yer aldığından Türkiye’de tek ve örnek bir çalışmadır. Bu kongre kitabı meslektaşlarımızla, müstakbel meslektaşların ortak çalışmasını içerdiği için çok önemli. Amacımız, yeni mezunlarımızın yolunu açmaktır.” diye konuştu.

Birincisi 2011 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilen Çevre-Tasarım Kongresi, bu akşam gerçekleştirilecek kapanış kokteyli ile son bulacak.



CİHAN

Yorumlar