Çeşme'de Turizm Haftası kutlandı

İzmir'in Çeşme ilçesinde, 15-22 Nisan Turizm Haftası kutlandı. İlçedeki kaliteli yatak sayısının ihtiyaçtan az olduğunu belirten Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, ikinci konut yapımının devam ettiğini fakat yatak sayısını arttıracak yatırımlara ihtiyaç o.

Google Haberlere Abone ol
Çeşme'de Turizm Haftası kutlandı

İzmir'in Çeşme ilçesinde, 15-22 Nisan Turizm Haftası kutlandı. İlçedeki kaliteli yatak sayısının ihtiyaçtan az olduğunu belirten Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, ikinci konut yapımının devam ettiğini fakat yatak sayısını arttıracak yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Denizi bir yana, kültür açısından da zengin bir bölge olan İzmir'in, Türkiye'ye gelen turistlerden yeteri kadar pay alamadığını vurgulayan Becel, kruvaziyer turizminin önemine ve olumlu gelişmelere dikkat çekerek, "Türkiye'ye gelen 39 milyon turistin sadece 1 milyon 200 bini İzmir'e geliyor. Bunu değiştirmek için hep birlikte çalışmamız lazım." dedi.

Çeşme'nin gelirinin yüzde 70'inin turizm ve buna bağlı sektörlerden elde ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise, "Turizm için öncelikle sinerjiyi sokağa yaymak lazım." şeklinde konuştu. İlçenin turizm sezonunun uzaması için kaliteli yatak sayısının arttırılması gerektiğini, bunun da ancak turizm alanları açılarak yatırımlar yapılmasıyla mümkün olduğunu belirten Dalgıç, "Turizm sezonunu uzatmak için belediye hamiliğinde, hem halk hem sektör temsilcileriyle birlikte elimizi taşın altına koyarak bu yatırımların gerçekleşmesi, yatak kapasitesinin artması için çalışacağız." dedi. İlçenin eşsiz güzellik ve zenginliklere sahip bir coğrafya olduğunu belirten Başkan Dalgıç, "Çeşme" markasıyla kruvaziyer ve termal turizmi geliştirmek için çalışacaklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar