Cephanelik Mercedes'ten Sedat Şahin çıktı

Kocaeli'nde yakalanan yürüyen cephanelik Mercedes'in sırrı çözüldü. İddiaya göre silahlar Sedat Şahin'e ulaştıracaktı.

Google Haberlere Abone ol
Cephanelik Mercedes'ten Sedat Şahin çıktı

TEM otoyolundan İstanbul yönüne giden otomobil, ekipler vasıtası ile Gebze yakınlarında durduruldu. Otomobilde arama oluşturan polisler bagajda ve muhtelif bölmelere yerleştirilmiş Rusya inşası 21 tane suikast silahı, 1 Rusya inşası zırh delici Bixi silah, 8 el bombası ve 2 bin 726 mermi ele geçirildi. Kocaeli polisi silahların sırrını çözmeyi başardı. Kilisli 28 yaşındaki şahıs belirgin bir tutar karşılığında silahları götürmeyi kabul etmişti. Suç örgütü eski model Mercedes arabanın içerisine hususi zulalar yaparak silahları gizledi. Yanına gebe bulunan 25 yaşındaki benzeri ve 1 yaşındaki çocuğunu da alarak İstanbul’a doğru yola çıktı. 

Kaçak yollardan sokulmuş 

Soruşturmada Gaziantep plakalı otomobilde ele geçirilen silah ve mühimmatların Şahin vasıtası ile Kuzey Irak'tan sipariş verildiği kaçak yollarla yurda sokulduktan sonra Gaziantep üstünden İstanbul'a doğru yola çıktığı belirlendi.

İntikamını Bixi ile alacaktı

Ailesini de yanına saha kaçakçı “tatile gidiyoruz” süsü vererek polisten kurtulmayı başardı ta ki Dilovası’na kadar! Polis zanlının kuryelik yaptığını belirleme ettikten sonra silahların Sarallar grubuyla çatışan Sedat Şahin'e gittiğini belirlendi. Ekipler Gaziantep ve İstanbul’da eşzamanlı operasyonlar düzenleyerek 6 kişiyi gözaltına aldı, 1 şahıs de Suriye’ye kaçtı. Yakalanan Kilisli arabanın sürücüsü ise ifadesinde hayatında ilk kere böyle bir şey yaptığını belirterek, “Ben silahların nereye ve kime götürüleceğini bilmiyordum. İstanbul’a kadar getirip bırakacaktım” dediği öğrenildi. Gözaltına alınanlardan 3’ü tutuklandı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar