Cenazeye gidenleri taşıyan otobüs devrildi: 1 ölü, 45 yaralı

Çorum'da cenazeye gidenleri taşıyan otobüsün buzlanma nedeniyle devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 45 kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Cenazeye gidenleri taşıyan otobüs devrildi: 1 ölü, 45 yaralı

Çorum'da cenazeye gidenleri taşıyan otobüsün buzlanma nedeniyle devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 45 kişi de yaralandı.

Kaza, Kırkdilim mevkiinde meydana geldi. Mustafa İpek (50) yönetimindeki 06 YMN 62 plakalı yolcu otobüsü, Kırkdilim mevkiinde, yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak devrildi. Kaymaya başlayan yolcu otobüsü, bariyerlere çarparak durdu. Kazada otobüsün altında kalan Hatice Tekeci (48) olay yerinde feci şekilde can verdi, 45 kişi de yaralandı.

Yoldan geçen diğer sürücüler tarafından haber verilmesi üzerine jandarma ve 112 ekipleri kaza yerine ulaştı. Durumu ağır olan yaralılar, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza sonrası olay yerinde yaşananlar, bir vatandaş tarafından cep telefonuna kaydedildi.

Kazazedelerin vefat eden yakınlarının cenazesi için Ankara'dan Osmancık ilçesine bağlı Alibey köyüne gittikleri öğrenildi.

"YAKINLARININ KAZA YAPTIĞINI DUYUNCA KALP KRİZİ GEÇİRDİ"

Öte yandan yakınlarının cenazeye gelirken kaza yaptığını duyan Mustafa Tekeci (60) ise geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre kazayı bir yakınından haber alan Tekeci, kalp krizi geçirdi. Ailesi tarafından hastaneye kaldırılan Tekeci, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

"SÜRÜCÜ YOLDA BUZLANMA OLDUĞUNU GÖRMELİYDİ"

Kazada yengesini kaybettiğini söyleyen kazazedelerden Ahmet Tekeci, sürücünün yolda buzlanma olduğunu görmesi ve ona göre önlem alması gerektiğini söyledi. Otobüsün sürücüsünü suçlayan Tekeci, "Şoför yolun buzlu olduğunu görüp 'gitmiyorum' diyebilirdi. Veya zincirini takabilirdi. Böyle dikkatsizlikler de görüldü. Araç zincirli olsa kaza olmazdı diye düşünüyorum. Şoför aşağıya inip yolun buzlu olup olmadığına bakmadı. Allah bizi yine de kurtardı diye dua ediyorum. Sağ tarafa uçsa 50-55 kişinin hepsi ölürdü. Büyük yengemi kaybettik." diye konuştu.

Bir başka kazazede de otobüsün lastiklerinin yaz lastiği olduğunu öne sürdü.

CİHAN

Yorumlar