Cemal Şaşmaz Liseleri’ne EUROSİMA’dan iki ödül

Özel Samanyolu Cemal Şaşmaz Lisesi öğrencileri, Avrupa Birliği’nin simülasyon programı EUROSİMA 2014 etkinliğinde 300’ü aşkın yerli ve yabancı, çoğunluğu üniversiteli katılımcı arasından 2 ödül ile döndü.Ortadoğu Teknik Üniversitesi...

Google Haberlere Abone ol
Cemal Şaşmaz Liseleri’ne EUROSİMA’dan iki ödül

Özel Samanyolu Cemal Şaşmaz Lisesi öğrencileri, Avrupa Birliği’nin simülasyon programı EUROSİMA 2014 etkinliğinde 300’ü aşkın yerli ve yabancı, çoğunluğu üniversiteli katılımcı arasından 2 ödül ile döndü.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi tarafından 10. kez düzenlenen EUROSİMA, 30 Nisan 5 Mayıs 2014 tarihleri arasında Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde yapıldı. En önemli amacı; Türk ve yabancı katılımcıları ortak bir platformda buluşturup kaynaştırmak olan EUROSİMA etkinliği, Avrupa Birliği'nin gündemini, politikalarını ve hatta geleceği hakkında politikalar üretmesine imkan sağlamaya ve böylece onlara diplomasi, değişim, uzlaşma gibi yetiler kazandırmaya çalışıyor. Etkinliğin bir diğer amacı ise uluslararası ilişkiler bazında kültürler arası diyaloğu artırmak ve gençlere yeni vizyonlar sunmak.

20 ÜLKEDEN 300 ÖĞRENCİ KATILIYOR

Özel Cemal Şaşmaz Liseleri İngilizce Bölüm Başkanı Ayfer Gül programla ilgili yaptığı açıklamada, “Program dünyanın 20 ülkesinden yaklaşık 300 öğrencinin katılımıyla gerçekleşiyor. Oturumlarda Avrupa Birliği’nin karar alma sürecinin üniversite ve lise öğrencileri tarafından simüle edildiği konferanslar düzenleniyor. Bu bağlamda her katılımcıya Avrupa Birliği’nin bir konseyinde temsil etmesi için bir ülke verilmektedir. Katılımcılar Dış İlişkiler, Gençlik ve Spor, Eğitim gibi komitelerde akademik takım tarafından belirlenmiş olan konuları görüşür ve ülkelerini temsil ederler. Okulumuzdaki EUROSİMA çalışmaları gidilecek konferansa göre planlanır ve öğrenciler öğretmenleri ile okul sonrası zamanlarda çalışarak bu konferansa hazırlanır.” dedi.

2014 yılı EUROSİMA (Avrupa Birliği Simülasyonu) etkinliklerinde Özel Samanyolu Cemal Şaşmaz Lisesi 11. sınıf öğrencilerinden Büşra Hançer Outstanding Delegate (Seçkin Delege) ödülü alırken Fatma Rabia Gürsoy En İyi Konuşan Delegeler arasına girdi. Özel Samanyolu Cemal şaşmaz Lisesi Mun Kulübü geçtiğimiz ay 25-27 Nisan tarihlerinde İstanbul Fatih Üniversitesi'nde yapılan Fatih University Model United Nation(FUMUN) Birleşmiş Milletler Simulasyonu'nda da Fatma Rabia Gürsoy 200’ü aşkın yerli ve yabancı katılımcı arasında Best Delegate(En iyi Delege) ödülüne layık görülmüştü. CİHAN

Yorumlar