Cemal Hünal: Ünlü olduğum için uyuşturucu aldıklarımla göz göze gelmiyorum

Dizi oyuncularının uyuşturucudan yargılandığı davada, oyuncu Cemal Hünal tanık olarak ifade verdi. Kendisinin sadece 'içicilik' suçundan ayrı yargılandığını söyleyen Hünal’a hakim, uyuşturucuyu kimlerden aldığını sordu. “Ben ünlü...

Google Haberlere Abone ol
Cemal Hünal: Ünlü olduğum için uyuşturucu aldıklarımla göz göze gelmiyorum

Dizi oyuncularının uyuşturucudan yargılandığı davada, oyuncu Cemal Hünal tanık olarak ifade verdi. Kendisinin sadece 'içicilik' suçundan ayrı yargılandığını söyleyen Hünal’a hakim, uyuşturucuyu kimlerden aldığını sordu. “Ben ünlü olduğum için göz teması kurmamaya çalışıyordum, kasket takıyordum.” diyen Hünal, uyuşturucu aldığı kişileri tanımadığını söyledi. Duruşmada, ünlülere uyuşturucu temin ettikleri gerekçesiyle tutuklu bulunan 12 sanıktan 6’sı tahliye edildi.

İstanbul 18.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 11 tutuklu sanığın yanı sıra Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca’nın da aralarında bulunduğu 8 tutuksuz sanık katıldı. Daha önce haklarında yakalama kararı bulunan Selin Boronkay ile ortağı Mehmat Çakır da duruşmaya geldi. Çakır, Boronkay’a uyuşturucu temin ettiği iddiasının doğru olmadığını, aksine onun kendisine sarması için esrar verdiğini savundu. Boronkay da Çakır’ın doğru söylediğini belirterek, sarmayı beceremediği için ofisteki esrarı Çakır’a verdiğini anlattı. Çakır, ayrıca Yeşilköy’de arkadaşlarıyla bira içerken açık alanda 2-3 kez esrar içtiğini, bunun dışında sigara bile kullanmadığını savundu. Mahkeme Başkanı Mehmet Mustafa Gülbay, “Öyleyse neden bu zamana kadar mahkemeye gelmedin?” diye sordu. Çakır, “Terörle Mücadele Şubesinde yargılanınca çok korktum.” dedi.

Duruşmalara tanık olarak çağrılan ancak gelmediği için hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan oyuncu Cemal Hünal’ın da ifadesi alındı. Bu davada kendisi hakkında takipsizlik kararı verildiğini, sadece 'içicilik' suçundan ayrı bir davada yargılandığını dile getiren Hünal, daha önce uyuşturucu aldığını ancak bir yıldır kullanmadığını savundu. Başkan Gülbay, uyuşturucuyu kimlerden temin ettiğini sordu. Hünal, “Ben ünlü olduğum için göz teması kurmamaya çalışıyordum. Genelde uyuşturucu almaya giderken kasket takıyordum. Bana verilen bir telefon numarası ile irtibat kuruyordum. Etiler’deki evime yakın, hastane ve taksi durağının oralarda alıyordum. Uyuşturucu aldığım kişileri tanımıyorum. Bazen bir kişi, bazen iki kişi geliyordu.” diye konuştu.

Duruşmadaki sanıklara tek tek bakıp teşhis etmesi istenen Hünal, kimseyi tanımadığını söyledi. Gülbay, “Emniyet’teki teşhiste tutanağına göre Cihan Şenyüz ve Murat Özgen isimli iki kişiyi teşhis etmişsin.” dedi. Hünal, “Emniyetteki arkadaşların yönlendirmesiyle oldu.” iddiasında bulundu. Gülbay, “Teşhis tutanağında imzanız var. Yönlendirmeyle mi imzaladınız?” diye sorması üzerine Hünal, “Hayır ama emniyette sabaha karşı ifadem alındı, tam net hatırlamıyorum.” cevabını verdi.

Tutuklu sanıklardan Cihan Şenyüz’ün avukatı Ahmet Şentürk, “Burada sanıklar ünlüler ve ünsüzler diye iki gruba ayrılıyor. Hepsine yöneltilen suçlama aynı olmasına rağmen ünlüler tutuksuz yargılanırken, ünsüzler tutuklu yargılanıyor. Bu davada tutuksuz yargılanmak için ünlü olmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Savunma ve taleplerin ardından ara kararlarını açıklayan mahkeme, sanıklar Emrah Akman, Erol Tutsak, Necati Fidan, Feruz Tuncel, Neşet ve Kadir Çalıkoparan’ın tahliyesine karar verdi. Şeref Deniz, Cihan Şenyüz, Cengiz Esmer, Murat Özgener, Ferdi Özer, Faruk Polan’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Heyet, esas hakkında mütalaasını hazırlaması için dosyanın Cumhuriyet Savcılığına gönderilmesini kararlaştırdı.

CİHAN

Yorumlar