Çayeli Şahika Koleji, kitap kurtlarını 2. kez buluşturdu

Rize Çayeli Özel Şahika Koleji bu yıl 2.si düzenlediği "100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması”nı gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Çayeli Şahika Koleji, kitap kurtlarını 2. kez buluşturdu

Rize Çayeli Özel Şahika Koleji bu yıl 2.si düzenlediği "100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması”nı gerçekleştirdi. Yarışma toplam 20 okuldan 250 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.
Yarışma için Çayeli, Ardeşen, Pazar ve Çamlıhemşin gelen 250 ortaokul öğrencisi Özel Çayeli Şahika Ortaokulu’nda buluştu. Öğrenciler sınav salonlarında geçtiğimiz aylarda ilan edilen 4 kitapla ilgili yöneltilen 60 soruyu doğru yanıtlayabilmek için ter döktü. Öğrencilerin ve özellikle velilerinin çok heyecanlı oldukları gözlendi.
Okul Müdürü İsmail Arabacı yarışmayla ilgili şunları söyledi:"Bu yıl 2.sini düzenlediğimiz ve Türkçe zümremizin 3 aylık bir çalışmasının bir ürünü olan bu yarışmamızla kitap okumanın önemine bir kez daha dikkat çekmek istedik. Yoğun taleple aslında öğrencilerde bu konuda bir açlığın var olduğunu tespit ettik. Televizyonun ve özellikle internetin çocuklarımızı kitaptan ve okumaktan uzaklaştırdığı bir ortamda çocuklarımızı kaybedeni olmayan bu yarışmayla okumaya teşvik etmek istedik. Çayeli Şahika Koleji olarak benzer sosyal ve kültürel etkinliklerle kaliteli nesiller yetiştirme azim ve kararlılığımız devam edecektir.” dedi.
Yarışmanın sonuçlara 4 Mart Salı okulun resmi internet sitesinden duyurulacak. 19 Mart Çarşamba günü dereceye giren öğrencilerin ödülleri, okul ve öğretmen plaketleri Çayeli Kültür Merkezi’nde yapılacak olan ödül töreninde takdim edilecek.
CİHAN

Yorumlar