Çatışmada Yaralandı 25 Yıl Sonra Emekli Oldu

Şırnak'ta 25 yıl önce teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan Bayram Gökdemir, malulen emekli olabilmek için verdiği hukuk mücadelesini kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Çatışmada Yaralandı 25 Yıl Sonra Emekli Oldu

Bayram Gökdemir, girdiği çatışma sonrasında askeri hastane tarafından ‘askerlik hizmeti yapamayacak derecede yaralanmadığı'na karar verilerek ‘asker olur’ raporuyla terhis edildi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında verilen hukuk mücadelesini anlattı. Kumartaşlı, "Zaman geçtikçe, ruhsal rahatsızlıklarının devam ettiği ailesi tarafından tespit edilmiş. Gökdemir'de içine kapanmalar, rüya ve uyku bozuklukları, ani sinirlenmeler şeklinde birtakım rahatsızlıklar oluşmuştur. Bu rahatsızlıkları yaklaşık 23 yıl devam etmiş. Gökdemir, yakın akrabaları tarafından idare edilmeye çalışılmıştır." dedi.

GATA'DA 18 AY TEDAVİ GÖRDÜ

Gökdemir'in Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Harp Psikiyatrisi Bölümü'nde değerlendirmeler yapıldığını dile getiren Kumartaşlı, “Anksiyete teşhisi konulup konulmayacağı araştırıldı, 18 ay GATA'da tedavi gördü. 'Rahatsızlığı askerlik hizmetinde yaşadığı travmaların sebep ve tesiri ile meydana gelmiştir' raporu aldı. Bu raporun akabinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na, Gökdemir'e malul aylığı bağlanması ve diğer gazilik haklarının verilmesi için müracaat ettik." diye konuştu.

"25 YIL SONRA GELEN MUTLULUK"

Kumartaşlı, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kendilerine olumsuz cevap vermesinin ardından Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvurduklarını kaydetti. Kumartaşlı, “Sosyal Güvenlik Kurumu bize '25 yıl neredeymiş, vermeyeceğiz' diye ret cevabı verdi. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne dava açtık. Dava görülürken Askeri Savcılık'tan olumlu görüş verildi. Böyle bir rahatsızlığın olabileceği görüşü verildi. Mahkeme, bu tür olayların arttığını bildirerek Hacettepe Üniversitesi'ne görüş sordu. Üniversiteden de olumlu görüş geldi. Mahkeme, tekrar GATA Profesörler Kurulu'na bizi sevk etti. O kuruldan da aynı sonuçtaki raporu aldık. 15 ay önce davayı açmıştık, bin 880 lira aylık bağlandı." şeklinde konuştu.

Yorumlar