Çatıda güneş enerjisi paneli montajı yapılırken yangın çıktı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir apartmanın çatı katında çıkan yangın paniğe neden olurken, çatıda güneş enerjisi paneli montajı yapan bir usta dumandan zehirlendi.Edremit Cumhuriyet Mahallesi İleri Caddesi’ndeki 40 numaralı sitenin...

Google Haberlere Abone ol
Çatıda güneş enerjisi paneli montajı yapılırken yangın çıktı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir apartmanın çatı katında çıkan yangın paniğe neden olurken, çatıda güneş enerjisi paneli montajı yapan bir usta dumandan zehirlendi.

Edremit Cumhuriyet Mahallesi İleri Caddesi’ndeki 40 numaralı sitenin çatı katında, güneş enerjisi paneli montajı yapılırken yangın çıktı. Yangın başladığını gören ustalar çatıdan inerken, bir usta dumandan etkilenerek, mahalleli tarafından otomobil ile Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sitede oturan bir bayan, sokağa geldiğinde dairesinin yandığını sanarak, feryat etmeye başladı ve zabıta görevlileri tarafından sakinleştirildi. Çatıda beslenen çok sayıda güvercinin de telef olduğu öğrenilirken, bölgedeki çok sayıda itfaiye ekibi, yangını söndürmek için yoğun çaba sarf etti.

Şehit Hamdibey İlköğretim Okulu’nun karşısında bulunan apartmandaki yangına, yükseklik nedeniyle, merdivenli itfaiye aracından su sıkıldı. Çevik Kuvvet ekibinin de görev aldığı yangına çok sayıda polis ve zabıta görevlisi, sitenin ön ve arka cephelerindeki sokakları güvenlik şeridi ile kapattı. Yangını okuldan izleyen öğrenci ve eğitimciler de dolu anlar korku yaşadı.

Okulda çocuğunu bekleyen bir veli, ''Çatıda güneş enerjisi çalışması yapanlar vardı, nasıl olduysa birden çatı tutuştu, hemen itfaiyeyi aradık, arkadaşlarının kolundan çıkan bir ustayı görüm, galiba çalışanlardan biri zehirlendi. Allah'a şükür öğrencilere bir zarar gelmedi.'' dedi.

Çatının tamamen kül olduğu yangının bitişik apartmanlara sıçramaması için yoğun çaba sarf edildi. Yaklaşık 2 saat sonra kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangını meraklı gözlerle izleyen mahalle sakinleri de oluşturdukları kalabalık ile zaman zaman görevlileri zorladı.

Yangını haber alan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da olay yerine giderek, söndürme çalışmalarını yakından izledi. Yetkililerden detaylı bilgi alan başkan Saka, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu, zarar görenlere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. CİHAN

Yorumlar