Cankurtaran timi, Iraklı genci arıyor

Vatandaşların serinlemek için gittiği Atakum Sahili’nde hafta sonu 10’a yakın boğulma vakası meydana gelirken denizde kaybolan Irak uyruklu bir kişiyi ise arama çalışmaları denizde ve karada devam ediliyor. Boğulma vakalarına bir yenisi...

Google Haberlere Abone ol
Cankurtaran timi, Iraklı genci arıyor

Vatandaşların serinlemek için gittiği Atakum Sahili’nde hafta sonu 10’a yakın boğulma vakası meydana gelirken denizde kaybolan Irak uyruklu bir kişiyi ise arama çalışmaları denizde ve karada devam ediliyor.

Boğulma vakalarına bir yenisi ise bu sabah eklendi. İstanbul'dan tatil için Samsun'daki bir akrabalarının yanına gelen Hikmet ve Mevlüde Keleş çifti ile çocukları Furkan Keleş, Atakum sahilinde serinlemek için denize girdi. Eşinin ve oğlunun akıntıya kapılarak suda çırpındığını gören Mevlüde Keleş, yardım istedi. O sırada oradan geçmekte olan vatandaşlar suya girerek boğulma tehlikesi geçiren baba ve oğlunu kıyıya çıkardı. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen cankurtaran timi tarafından baba ve oğluna ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Kalbi duran Furkan Keleş yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldü. Baba ve oğul daha sonra ambulansla hastaneye götürüldü.

Karadeniz Bölgesi’nin en uzun sahil şeridine sahip Atakum sahilinde boğulma vakalarındaki artış dikkat çekti. Özellikle Atakum'da halk arasında çeken akıntı olarak bilinen “rip akıntısı”nın neden olduğu boğulma vakalarına Büyükşehir İtfaiyesi bünyesinde görev yapan can kurtaranların zamanında müdahale etmesi can kaybının yaşanmasını engelledi. Sahil boyunca belirli aralıklarla devriye atan cankurtaran timleri sadece hafta sonu 10’a yakın boğulma vakasından vatandaşları sağ çıkardı.

Ancak Pazar günü 3 arkadaşı ile birlikte Türk-iş mevkiinde serinlemek için denize giren Irak uyruklu Haider Ali Hamed, yakınlarının beyanına göre bir anda gözden kayboldu. Arkadaşlarının ve çevredekilerin yaptığı aramalara rağmen bulunamayan genç için polis, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ve İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Su altı arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Herkesin seferber olduğu arama kurtarma çalışmalarında Haider Ali Hamed'e ulaşılamadı. Gencin bulunması için denizden ve karadan arama çalışmaları devama ediyor.

CİHAN

Yorumlar