Çankaya’da ekipler, gürültü ile mücadele ediyor

Ankara'nın Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde halka açık umumi dinlenme ve eğlence yerlerinin gürültü konusunda hassas olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.Çankaya bölgesinde şikayetlerin yoğun...

Google Haberlere Abone ol
Çankaya’da ekipler, gürültü ile mücadele ediyor

Ankara'nın Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde halka açık umumi dinlenme ve eğlence yerlerinin gürültü konusunda hassas olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Çankaya bölgesinde şikayetlerin yoğun olarak geldiği Kızılay, Tunalı Hilmi, Bahçelievler gibi bölgelerde 2’şer kişiden oluşan 12 ekiple gürültüyle mücadele eden ekipler kafe, bar, düğün salonu ve restoranlarda açıkta veya mekan içerisinde yapılan müzik yayınını dışarıya veren iş yerlerine tebligat bırakıyor. Ankara’nın eğlence merkezi olan Kızılay ve çevresinde kangren haline gelen gürültü sorununa karşı mücadele yürüten Çankaya Belediyesi ekipleri, 2872 sayılı Çevre Kanunu’nca işletmelere uyarı tebligatı dağıttı. Yürürlüğe giren Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği ile Mahalli Çevre Kurulu kararları çerçevesinde çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, ortak kullanım alanlarında işletme sahiplerine çevreye ve insanlara saygılı olmaları konusunda telkinde bulundu.

Hassas kullanımların bulunduğu alanlarda enstrüman sesleri ile elektronik olarak yükseltilmiş müzik yayının dışarı verilmesinin yasak olduğunu belirten ekipler, arka plan sesinin üzerine var olan sesin 5 desibeli geçmemesi gerektiğine dikkat çekerken, bu kurala tüm iş yerlerinin uymaları gerektiğini ifade etti.

TAŞDELEN’DEN KENTLİ HUKUKUNA SAYGI ÇAĞRISI

Gürültünün kent yaşamında insanları olumsuz etkileyen bir faktör olduğunu dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Özellikle de Kızılay bölgesi konumu itibariyle Ankara’nın can damarı. Kentin daha yaşanabilir olması için esnafımızın komşuluk hukukuna ve kentli haklarına uyması çağrısında bulunuyoruz. Esnaf ve yurttaş memnuniyetini sağlayarak uyum içerisinde yaşanabilir bir Çankaya hedefini birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi. CİHAN

Yorumlar