Canik Başarı Üniversitesi 2’inci yılında ilk mezunlarını verdi

Canik Başarı Üniversitesi, faaliyete geçmesinin ikinci yılında ilk mezunlarını verdi. Başarı ve OMÜ tarafından ortaklaşa düzenlenen İşletme ve Sağlık Kurumları Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nı tamamlayan 220 öğrenci düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Canik Başarı Üniversitesi 2’inci yılında ilk mezunlarını verdi

Canik Başarı Üniversitesi, faaliyete geçmesinin ikinci yılında ilk mezunlarını verdi. Başarı ve OMÜ tarafından ortaklaşa düzenlenen İşletme ve Sağlık Kurumları Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nı tamamlayan 220 öğrenci düzenlenen mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı.

Canik Başarı Üniversitesi Fehmi Yıldız Eğitim ve Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve çok sayıda akademisyen, öğrenciler ve mezunların yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Samsun Kent Orkestrası müzik dinletisi sundu. Ardından Canik Başarı Üniversitesi’nin tanıtım filminin izlenmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Yunus Bekdemir açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

İlk mezuniyet töreninin kendisini oldukça heyecanlandırdığını kaydeden Bekdemir, “Canik Başarı Üniversitesi kurulalı iki yıl oldu. Bu süre zarfında ikinci sınıftaki öğrencilerimiz üçüncü sınıfa geçti. Ama yüksek lisans öğrencilerimiz ellerini çabuk tuttular ve bir buçuk dönemde 30 kredi dersi vererek projelerini hazırlayarak mezun olmaya hak kazandılar. Bizim bir hami üniversitemiz var o da OMÜ. Biz bu programı ortaklaşa gerçekleştirdik. Bu sebeple öz verili çalışmalarından dolayı OMÜ’lü öğretim üyelerine teşekkür ediyoruz. Bir teşekkür de bu üniversitenin yapılmasına vesile olan iki vakfımızın yöneticilerine etmek istiyorum. Mezunlarımızı yeniden tebrik ediyorum ve doktoraya devam etmelerini temenni ediyorum.” dedi.

Ortak lisans proğramının başarıyla sona ermesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Hakan Leblebicioğlu, “Öncelikle Başarı Üniversitesi ve OMÜ tarafından ortaklaşa düzenlenen mezuniyet töreninde mezun öğrencileri tebrik ediyor, tüm katılımcılara hoş geldiniz demek istiyorum. Biz iki kardeş üniversiteyiz. OMÜ şehrimiz bir tepesinde Başarı Üniversitesi diğer bir tepesinde başta şehrimiz olmak üzere ülkemize ve dünyaya hizmet etmek için gayret gösteriyorlar. Başarı Üniversitesi çok genç olmasına rağmen ikinci yılında ilk mezunlarını veriyor. Bizim açımızdan bu çok önemli çünkü ilk defa iki üniversite ortak bir program yapıyor.” diye konuştu.

Konuşmaların ardında işletme ve sağlık programlarında dereceye giren öğrenciler plaketlerini Bekdemir ve Leblebicioğlu ile diğer protokol üyelerinin elinden aldı. Daha sonra Başarı Üniversitesi ve OMÜ tarafından ortaklaşa yapılan lisans eğitim programında görev alan öğretim üyelerine plaket sunumu yapıldı. Plaket takdiminin ardından mezun olan 220 lisans öğrencisine diplomaları verilmeden önce dönem birincisi tarafından kütüğe plaket çakıldı. Mezuniyet töreni, diplomasını alan öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu. CİHAN

Yorumlar