Çandık İlkokulu'nda çocuk tiyatrosu kuruldu

Adana’nın Kozan ilçesinde, okullarında gösteri yapan bir tiyatro ekibinden etkilenen çocuklar, kendi tiyatrolarını kurdu.

Google Haberlere Abone ol
Çandık İlkokulu'nda çocuk tiyatrosu kuruldu

Adana’nın Kozan ilçesinde, okullarında gösteri yapan bir tiyatro ekibinden etkilenen çocuklar, kendi tiyatrolarını kurdu.

Kozan’a bağlı Çandık köyü ilkokulu öğrencileri, okul yönetimi tarafından okula getirilen bir tiyatro ekibinden etkilenerek, tiyatrocu olamaya karar verdi. Çocukların kendilerini keşfetmesine neden olan olayı anlatan Okul Müdürü Umut Gül; “Okulumuza getirdiğimiz Niğde Tiyatro ekibini izleyen öğrenciler, kendilerinin de birer tiyatrocu olabileceğini düşünerek, aralarında küçük oyunlar hazırlayıp sınıf öğretmenleri Selda Yamaçlı’ya izletmişler. Öğretmenlerinin desteğiyle ‘Yalancının evi yanmış kimse inanmamış’ adlı oyun üzerinde çalışan öğrenciler performanslarını diğer öğretmen ve öğrencilere izleterek kısa zamanda büyük beğeni topladılar. ‘Tiyatro Çandık’ ismini verdiğimiz tiyatro gurubuz salı ve cuma günleri 12.00 ile 15.00 arasından Yeniköy (Cerit), Köseli Remzi Oğuz Arık, Bağözü-Taşören (KODAZ), Kuytucak Karapınar, Kuytucak Alifakılar, Bağtepe, Yüksekören, Poskabasakal, Akdam, Turunçlu, Kızıllar köy okullarında oyunlarını sergilediler.” dedi.

Sahnelenen oyunun 8 kişilik olduğunu belirten Gül, sınıftaki tüm öğrencilerin oyuna iştirak etmesi için her seferinde değişimli olarak iki öğrenciyi daha ilave ettiklerini söyledi. Oyun sayesinde içine kapanık ve çevresi ile pek diyalogu olmayan bir öğrencinin, oyunlarda rol aldıktan sonra olumlu yönde değişim gösterdiğini sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar