Çanakkale Şehitleri İstanbul'da Da Anıldı

Edirnekapı Şehitliği’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü sebebiyle resmi tören düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale Şehitleri İstanbul'da Da Anıldı

Törende konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Çanakkale ruhu her zaman aynı şevk ve inançla yaşayacak.” dedi. Mutlu, seçim bürolarına saldırı sonrası kendisini göreve çağıran CHP Beyoğlu Belediye başkan adayı Aylin Kotil’in sözlerinin hatırlatılması üzerine de görevinin başında olduğunu dile getirdi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümü sebebiyle Edirnekapı Şehitliği’nde tören düzenlendi. Törene; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 52. Zırhlı Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Faruk Saraç, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tören, Şehitlik Anıtı’na çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu diğer protokol konuşmaları sonrası şehitlik defterini imzaladı. Mutlu konuşmasında, “Kahramanlığımızın kaynağı vatan ve millet sevgisidir. Çanakkale ruhu her zaman aynı şevk ve inançla yaşayacak. Vatan topraklarına her zaman aynı karalılıkla sahip çıkacağız.” dedi.

‘GÖREVİMİN BAŞINDAYIM’

Hüseyin Avni Mutlu, Kadir Topbaş, Mehmet Faruk Saraç ve beraberindekiler, konuşmaların ardından şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Mutlu ve beraberindekiler İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un kabri başında da dua okudu.

Vali Mutlu, mezarlık ziyaretinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandı. Gazeteciler Mutlu’ya, Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu Belediye başkan adayı Aylin Kotil’in partisinin seçim bürosuna yapılan saldırı sonrası kendisini göreve çağıran açıklamasını hatırlattı. Görevinin başında olduğunu ifade eden Mutlu, seçimlerin huzur ve güvenlik içerisinde yapılabilmesi için ellerinden gelen gayreti yaptıklarını söyledi. Mutlu, çeşitli siyasi parti bürolarına gerçekleşen saldırıları kınadığını sözlerine ekledi.

Yorumlar