Çanakkale Deniz Zaferi kutlamaları başladı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü törenleri başladı.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale Deniz Zaferi kutlamaları başladı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü törenleri başladı. Babası şehit olduğunda annesinin karnında olan ve bugün babasının övünç madalyasını alan 16 aylık Melih Zafer dikkat çekti.

Zafer Haftası kutlamaları için ilk olarak Çimenlik Kalesi'nde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu. Törene Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, askerler, muharip gaziler, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı. Bir konuşma yapan Vali Çınar, 99 yıl önce ecdadın Çanakkale’de insanlık tarihinin en büyük destanlarından birini yazdığını söyledi: "Büyük Türkiyemiz'in yeniden varoluş zaferi oldu bu mücadele. Yine buraya gelenler, hiçbir haklı sebepleri olmadan işgal için gelmişlerdi. Bir imparatorluğu, bu cennet vatanı aralarında paylaşmak, milletimizi köleleştirmek, tarihten silmek, hem öfkeyle hem kinle sömürmek için bu harekâtı yapmışlardı. Mağdur konumundaydık ama yüce milletimizin o geçmişten aldığı büyük karakterle, vatan sevgisiyle, topyekûn tek yürek olmasıyla, dualarıyla ve kahraman ordumuzun her zaman olduğu gibi büyük mücadeleleriyle burada Türkiye, Çanakkale Zaferi’yle doğmuş oldu.”

Tören, şehit yakınlarına ve gazilere Devlet Övünç madalyalarının verilmesiyle devam etti. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, 22 Ağustos 2012 günü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan Piyade Kıdemli Çavuş Hüseyin Zafer Çetin’in madalyasını almak için annesi Hayrünnisa Çetin ve dedesi Recep Çetin'le birlikte törene katılan 16 aylık Melih Zafer Çetin, en dikkat eden kişi oldu. Tören boyunca alanda dolaşan ve babası şehit olduğunda henüz doğmamış olan Melih Zafer, zaferin 99. yıldönümünde Devlet Övünç Madalyası'yla onurlandırıldı. Vali Ahmet Çınar, şehit babasının kanuni mirasçısı olan 16 aylık bebeğe madalyasını takarken, dedesine ise beratını verdi. Çına, ayrıca 29 Temmuz 2012 günü yine Hakkari Şemdinli’deki çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yasin Bayraktar’ın babası Mustafa Bayraktar’a ve Balıkesir’in Edremit ilçesinde geçirdiği kaza sebebiyle gazi olan polis memuru Şuayip Yılmaz’a da madalyalarını takip beratlarını verdi.

Törenden sonra gazetecilere duygularını aktaran anne Çetin, eşi şehit olduğunda yedi aylık hamile olduğunu belirterek, "Babasının yerine çok şükür ki Allah onu bize bağışladı. Onu koruyup kollayacağız. Türk milleti olarak zaten sahip çıkıyorlar, Allah razı olsun. Babasının onurunu, şerefini ikimiz beraber devam ettireceğimize söz veriyorum." dedi.

Törenler, 21 Mart 2014 tarihine kadar devam edecek. CİHAN

Yorumlar