Çanakkale açıklarında kaçak göçmen teknesi battı

Kanunsuz yollardan yurtdışına çıkmak isteyen 37 kaçağın bindiği 8 metrelik bir tekne battı. Sahil Güvenlik ekipleri, Çanakkale açıkları Sisam Adası yakınında batan teknede kaybolan iki kişiyi arıyor. Öte yandan Muğla ve Çanakkale’de...

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale açıklarında kaçak göçmen teknesi battı

Kanunsuz yollardan yurtdışına çıkmak isteyen 37 kaçağın bindiği 8 metrelik bir tekne battı. Sahil Güvenlik ekipleri, Çanakkale açıkları Sisam Adası yakınında batan teknede kaybolan iki kişiyi arıyor. Öte yandan Muğla ve Çanakkale’de düzenlenen operasyonlarda ise toplam 77 kaçak göçmen kurtarıldı, iki organizatör yakalandı.

Ekipler, 10 Temmuz 2014 günü Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında arama kurtarma operasyonu düzenledi. Operasyonda 12 erkek, 3 kadın ve 1 erkek çocuk olmak üzere 16 Suriye uyruklu kaçak kurtarıldı, iki Türk organizatör yakalandı. 11 Temmuz'da Çanakkale'nin Behramkale ilçesi Kadırga Burnu açıklarında 25 erkek, 2 kadın ve 1 kız çocuk olmak üzere 27 Suriye ve 1 Irak uyruklu kaçak göçmen kurtarıldı. Aynı gün Çanakkale’nin Midilli Adası tarafı açıklarında 25 erkek, 6 kadın, 1 erkek ve 1 kız çocuk olmak üzere 33 kaçak göçmen kurtarıldı. Kaçak göçmenler ve yakalanan organizatörler, jandarma ekiplerine teslim edildi.

TEKNEYİ KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Çanakkale açıklarında batan kaçak göçmen teknesini havadan ve denizden kurtarma çalışmaları başlatıldı. Kurtarılan göçmenlerin ifadelerinden 19 erkek, 12 kadın ve 6 çocuk olmak üzere toplam 37 kişi oldukları, saat 23.30 sularında denize açıldıkları, yaklaşık 4 saat sonra teknenin battığı, 15 kişinin yüzerek sahile çıktığı, dört kişininse ise tekneyle birlikte battığı öğrenildi. Arama kurtarma operasyonu neticesinde, Sahil Güvenlik botu tarafından iki erkek göçmen sağ olarak kurtarıldı. Türk ve Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Ege Denizi'nde 2014 yılında, bugüne kadar 175 olayda toplam 3 bin 897 kaçak kurtarılırken 32 göçmen kaçakçılığı zanlısı yakalandı. CİHAN

Yorumlar