Can Dündar'ın 'casusluk' davasında üçüncü duruşma

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün 'casusluk' suçlamasıyla yargılandığı davada üçüncü duruşma yapılıyor

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar'ın 'casusluk' davasında üçüncü duruşma
Paralel yapılanma soruşturmaları kapsamında MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin davada casuslukla suçlanan isimler bugün de hakim karşısına çıkıyor.

Adana'da MİT TIR'larına düzenlenen operasyona ait görüntüleri seçim arefesinde Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınladıkları için 'casusluk'la suçlanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül'ün yargılandığı davanın üçüncü duruşması başladı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Can Dündar ve Erdem Gül ile avukatları katıldı. Kapalı yapılmasına karar verilen duruşmaya Dündar ve Gül'ün eşleri de yeraldı. Duruşma kapalı olarak devam ediyor.

Can Dündar ve Erdem Gül adliyenin karşısındaki meydanda açıklama yaptıktan sonra adliyeye girdi. Dündar ve Gül yanındaki destekçilerle yürüyen merdivene bindi, bir süre ilerleyen yürüyen merdiven bir anda durdu. Gül ve Dündar yanındakilerle birlikte yürüyen merdiveni yürüyerek çıktı.

CHP VE HDP'Lİ VEKİLLERDEN DESTEK

CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker ile HDP Milletvekili Garo Paylan ve Osman Baydemir, eski CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, DİSK eski Genel Başkanı Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türkler, Gazeteci Yazar Hasan Cemal'in de aralarında bulunduğu grup, Gül ve Dündar'a destek vermek için adliyeye geldi.

Yorumlar