Çam koruma timleri işbaşı yaptı

Eskişehir ve Afyonkarahisar'da yılbaşı nedeniyle ormanlık alanlarda meydana gelebilecek kaçak ağaç kesimlerine karşı tedbirler artırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Çam koruma timleri işbaşı yaptı

Eskişehir ve Afyonkarahisar'da yılbaşı nedeniyle ormanlık alanlarda meydana gelebilecek kaçak ağaç kesimlerine karşı tedbirler artırıldı. Bunun için Eskişehir ve Afyonkarahisar'daki ormanlık bölgelerde yılbaşı nedeniyle ağaç kesimlerini önlemek için 'Çam korumu timi' oluşturuldu. 24 saat boyunca ormanlık alanlarda ve ağaçlandırma sahalarında devriye gezen 'Çam koruma timi' ağaç kesen kişileri yakalayacak. Tim, bu kişiler hakkında para cezası uygulayarak, tutanak tutacak.

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş'in talimatıyla, Eskişehir ve Afyonkarahisar illerinde bulunan 22 şeflikte, yılbaşı nedeniyle ağaç kesimini önlemek için koruma ekipleri oluşturuldu. 'Çam koruma timi' adı altında oluşturulan orman muhafaza memurları, özellikle şehir ve ilçe merkezlerine yakın, genç ağaçlandırma sahaları ve ormanlık alanlarda devriye geziyor. Ekipler, yılbaşına yönelik ağaç kesimine karşı vatandaşları uyarıyor. Ağaç kestiği tespit edilen vatandaşlara ise para cezası kesilirken, haklarında tutanak tutuluyor. Görevliler, ormanlık alanlardan ağaç kesmenin idari para cezası yanında, suçlular mahkemeye sevk edildiğinde 3 ay ile 5 yıl arasında ceza alabileceği konusunda uyarıyor.

Yılbaşında ağaç süsleme geleneğinin çok yaygın olmadığına değinen Bölge Müdürü Ateş, ancak her şeye rağmen kontrolleri sıklaştırdıklarını söyledi. Bu bağlamda şefliklerde çam koruma timleri oluşturduklarını aktaran Ateş, yılbaşında ağaç süslemek isteyen vatandaşlara ise çam kesmek yerine fidan almaları tavsiyesinde bulundu. Ateş, "Vatandaşlarımız ağaç süslemek isterlerse orman fidanlığından 1 metre boyunda bir sedir fidanını 15 liraya, 2 metre boyunda bir karaçam fidanını da 50 liraya satın alabilirler. Yılbaşından sonra da bu fidanı dikebilirler. Ormanlarda meydana gelebilecek her türlü usulsüzlükler için ALO 177 ihbar hattımız 24 saat açıktır.” dedi. CİHAN

Yorumlar