Çalışanlar yöneticilerden öncelikle dürüstlük ve adalet bekliyor

Kariyer.net’te yayınlanan ve yaklaşık 4 bin kişi tarafından yanıtlanan ankete göre çalışanlar yöneticilerinden öncelikle dürüst ve adil olmalarını bekliyor. Yüzde 88 gibi çok büyük bir oran, yabanı yöneticiyle çalışmak istiyor....

Google Haberlere Abone ol
Çalışanlar yöneticilerden öncelikle dürüstlük ve adalet bekliyor

Kariyer.net’te yayınlanan ve yaklaşık 4 bin kişi tarafından yanıtlanan ankete göre çalışanlar yöneticilerinden öncelikle dürüst ve adil olmalarını bekliyor. Yüzde 88 gibi çok büyük bir oran, yabanı yöneticiyle çalışmak istiyor. İş yaşamında kadın yöneticilerin hızla artmasına rağmen, ibre hala erkek yöneticilerden yana. Anketlerdeki sorulara katılımcılardan ilginç yanıtlar çıktı.

    'Seçme şansım olsa' sorusuna katılımcılardan yüzde 82,36’sı “Yaşça benden büyük bir yöneticiyle çalışmak isterim”, yüzde 15.77’si “Yaşıtım bir yöneticiyle çalışmak isterim” yüzde 1,87’si ise Yaşı benden küçük bir yöneticiyle çalışmak isterim” cevabı verdi.

    “Yabancı bir yöneticiyle çalışmak ister miydiniz?” sorusuna yüzde 88,65 ‘Evet’ yüzde 11,35 ‘Hayır’ çıktı.

Katılımcılar, yöneticide bulunması gereken en önemli özelliği ise yüzde 52,57 “Dürüstlük, şeffaflık, eşit davranmak” yüzde 27,32 “Öğretici, geliştirici olmak” ve yüzde 20,11’i ise ‘Motive edici olmak” şeklinde açıkladı. Yüzde 70,53 seçme şansı olsa erkek yönetici ile yüzde 29,47’si kadın yönetici ile çalışmak istediğini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar