"Çalışanın hakkını alın teri kurumadan verme kültürüne sahibiz"

Kars Gönül Erleri Çalışanları Derneği (GÖÇADER) Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Emirtekin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Emirtekin, mesajında, "Anadolu insanı olarak emeği ve alın terini kutsal kabul...

Google Haberlere Abone ol
"Çalışanın hakkını alın teri kurumadan verme kültürüne sahibiz"

Kars Gönül Erleri Çalışanları Derneği (GÖÇADER) Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Emirtekin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Emirtekin, mesajında, "Anadolu insanı olarak emeği ve alın terini kutsal kabul eden bir medeniyetin mirasçıları olduğumuzdan, işçinin ve çalışanın hakkını alın teri kurumadan verme kültürüne sahibiz." dedi.

Bu güzel geleneğin devam ettirilerek gelecek nesillere aktarılmasında herkesin sorumlulukları olduğuna vurgu yapan Emirtekin, şöyle devam etti: "En kıymetli değerler arasında yer alan emeğin, alın terinin, üreterek çalışmanın gücünün kutlandığı bu günde Atatürk'ün 'her fabrika bir kaledir' sözünden hareketle ekonominin kalelerinin düşmemesi, fabrika bacalarının tütmesi, sanayide makinelerin işlemesi, tarlada traktörlerin çalışması ve yüzlerin gülmesi muasır medeniyetler seviyesine çıkmanın gerekleridir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın, işçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü derneğimiz adına kutlarım."

CİHAN

Yorumlar