Çalı: 2014 Ağrı için yatırım yılımız olacak

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Ağrı İl Koordinatörü Paşa Çalı, halka daha kaliteli enerji sunmayı amaçladıklarını belirterek, " 2014'te Ağrı il genelinde 18 milyon TL yatırım yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Çalı: 2014 Ağrı için yatırım yılımız olacak

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Ağrı İl Koordinatörü Paşa Çalı, halka daha kaliteli enerji sunmayı amaçladıklarını belirterek, " 2014'te Ağrı il genelinde 18 milyon TL yatırım yapılacak." dedi.

Çalı, yatırımla havai hatlı şebekelerde meydana gelen problemin giderilmesi, düzgün voltaj, sabit frekansta, kesintisiz ve sürekli enerji temin edilmesi, çevre uyumunun sağlanması, kayıp kaçağın azalması, can ve mal kaybının önlenmesi, işletme maliyenin düşürülmesi ile ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Hizmet kalitesini arttırmak amacıyla bölgenin ihtiyaçlarını hemen hemen belirlediklerini aktaran Çalı, "İlimizdeki mevcut dağıtım şebekelerinin altyapısında önemli eksiklikler olduğunu tespit ettik. İlimizdeki elektrik arızalarını yüzde 80 seviyesinde tetikleyen kaçak kullanımın önüne geçmek için saha kontrolleri ve projelerimiz devam etmektedir. Çağrı merkezi kurulması, uzaktan kumanda ile belli bir merkezde şebeke arızalarının tespiti ve müdahalesi için bilgi işlem istasyonları yapılması planlanarak bahsettiğimiz yatırımlar ile beraber çok daha sağlıklı ve kaliteli enerji vermeyi hedeflemekteyiz." dedi.

Son günlerde yaşanan arıza servisi işçilerinin eylemine de dikkat çeken Çalı, işçilerin işten çıkarılmasıyla alakalı şirketin sorumlu olmadığını ve taşeron firma ile işçiler arasındaki anlaşmazlık olduğunu kaydetti. Eylemdeki işçilerin işe başlamaları yönünde defalarca uyarı ve ikazlara rağmen direnişlerini devam ettiklerini hatırlatan Çalı, “Şirketimiz hizmet anlamındaki işlerin akmaması için gerekli tedbirleri almak zorunda kalmıştır.” dedi.


CİHAN

Yorumlar