Çal'da tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursiyerleri belge aldı

Denizli’nin Çal ilçesinde Halk Eğitim, Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlükleri işbirliğiyle ikincisi düzenlenen Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu’nu başarıyla bitirenlere belgeleri verildi.

Google Haberlere Abone ol
Çal'da tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursiyerleri belge aldı

Denizli’nin Çal ilçesinde Halk Eğitim, Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlükleri işbirliğiyle ikincisi düzenlenen Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu’nu başarıyla bitirenlere belgeleri verildi. 36 kursiyer için düzenlenen törene Çal Kaymakamı Yusuf Gemici, Akkent Belediye Başkanı Muharrem Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Birdal, Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Ekici, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Aydoğan Gürcan, Ziraat Odası Başkanı Ömer Ayhancı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Talat Çelikkaya, kurs öğretmeni Süleyman Çengel ve kursiyerler katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Çelikkaya, geçen yıl ilki açılan ve 104 saat devam eden kursa 37 kişinin, bu yıl 36 kursiyerin devam ettiğini, 2014 yılında açılacak kurs için de 25 üreticinin başvurduğunu söyledi. Eğitim kapsamında kursiyerlere, tıbbi aromatik bitkilerin sınıflandırılması ve ekonomik öneminin yanısıra Çal'daki tıbbi ve aromatik bitki potansiyeli, yetiştiriciliği ve kullanım alanlarıyla ilgili bilgi verildiğini aktardı. Çelikkaya, “İlçemizde tarımsal üretim potansiyeli olan tıbbi ve aromatik bitkilerden başta kekik, afyon, anason ve kimyon yetiştiriciliği konuları anlatıldı. Kursiyerlere pratik eğitimin yanında tarlalarda uygulamalı olarak da eğitim verildi. Özellikle son yıllarda ekimi ve dikimi yapılan tıbbi aromatik bitkilerin, üreticilerine iyi para kazandırması ve ürünün pazarlanmasında sıkıntı yaşanmaması nedeniyle çiftçilerin bu bitkilere ilgisi arttı. Kekik üretiminde Türkiye birincisi olan Denizli’de, ilçelerin özelliklerine ve toprak yapılarına göre bu tür kursların açılması çiftçilerimiz için çok faydalı oluyor. Artık tıbbiı ve aromatik bitkiler konusunda uzman çiftçilerimiz yetişecek.” dedi. CİHAN

Yorumlar