Çakmak Caddesi esnafı, seyyar tezgahlara çözüm istiyor

Adana’nın en yoğun yerlerinden Çakmak Caddesi’nde esnaf, kaldırımları işgal eden işportacıdan dert yanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Çakmak Caddesi esnafı, seyyar tezgahlara çözüm istiyor

Adana’nın en yoğun yerlerinden Çakmak Caddesi’nde esnaf, kaldırımları işgal eden işportacıdan dert yanıyor. İş yeri sahipleri, seyyar tezgâhçıların ‘ellerini, kollarını bağladığını’ savunuyor. Bu konudaki şikayetlerini içeren imzalı dilekçeleri Büyükşehir Belediyesi’ne sunan esnaf, sorunun kalıcı bir şekilde çözülmesini bekliyor.
Çakmak Caddesi Mahmut Paşa İş Merkezi Platformu adıyla bir araya gelen dükkân sahipleri, tablacıların hem vatandaşa sağlıksız ürünlerin sattığı, hem de yaya geçişleri engellediğini söyledi. Caddede meydana gelen görsel kirliliği büyük bir üzüntüyle izlediklerini ifade eden esnaf, belediyenin yolu işporta tezgâhlarından arındırmasını istedi.

Bölgede insanları rahatsız eden dilencilerin engellenmesi gerektiğini de dile getiren esnaf, Kızılay Kan Merkezi’ne ait araçla yolun bir bölümünün kapatılarak, kan toplanmasına da tepki gösterdi.
Kan toplama aracı olarak kullanılan otobüsünün acil bir şekilde caddeden kaldırılmasını isteyen esnaf, caddede çöken noktaların onarılmasını talep etti. Yıllardır kent halkı ve esnafı bezdiren bu olumsuz tabloya belediyenin el atmasının kaçınılmaz hale geldiğini kaydeden cadde esnafı, “Caddemizin tamamı tablacılar tarafından işgal edilmiş halde. Bizler vergilerimizi ödeyerek varlığımızı sürdürmeye çalışıyoruz. İşportacılar buna gerek duymadan ve personel çalıştırmadan satış yapıyor. Kimi zaman zabıta ekipleri operasyon düzenliyor. Ancak göz önünde herkesin gördüğünü bu manzaraya yetkililer beklenen müdahaleyi yapmıyor. İşportacı zabıtayı gördüğünde kaçıyor. Zabıtta gittikten bir saat sonra aynı şey devam ediyor. Tüketici kaliteli hizmet alamadığı gibi, oluşan görüntü bu şehre yakışmıyor. Kızılay Kan Merkezi’nin kan toplama aracı artık cadde de adeta sabitlenmiş gibi. 200’ü aşkın esnaf bu ortamda mağdur olduğu gibi, trafik sıkışıyor, yayalar zor durumda kalıyor.” dedi.
CİHAN

Yorumlar