Çağlayan Murat Lisesi 16. dönem mezunlarını uğurladı

Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Anadolu ve Fen Lisesi, düzenlenen törenle 16. dönem mezunlarını uğurladı. Çağlayan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törenin sunuculuğunu edebiyat öğretmeni Ali Karakan yaptı. Okul müdürü Ahmet Arslan,...

Google Haberlere Abone ol
Çağlayan Murat Lisesi 16. dönem mezunlarını uğurladı

Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Anadolu ve Fen Lisesi, düzenlenen törenle 16. dönem mezunlarını uğurladı.

Çağlayan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törenin sunuculuğunu edebiyat öğretmeni Ali Karakan yaptı. Okul müdürü Ahmet Arslan, öğrencilerin mezuniyet törenleri dolayısıyla bir arada olduklarını söyledi. Mezuniyetin öğrenciler için ayrı bir anlam taşıdığını belirten Arslan, "Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Eğitim hayatınızı başarıyla tamamladınız. Bugün kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra artık ülkenize ve dünyaya karşı da sorumlu hale geliyorsunuz" diye konuştu.

Arslan, şöyle devam etti: “Değerli velilerimiz emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı, okulumuz ve öğretmenlerimizle birlikte hizmet ederek, onların kendinden daha emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle adım atan, bilgili, görgülü, yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen, sevgi dolu bireyler olarak yetiştirmiş olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde yapılacak LYS’de başarılı olmalarını temenni ediyorum. Öğretmen arkadaşlarımla birlikte, bir anne ve baba şefkatiyle kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurlamanın sevincini yaşıyoruz.”

Öğrencilere yollarının açık olması temennisinde bulunan Arslan, "Diplomalarınız mübarek olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun." dedi. Öğrenci velilerinden Erol Ak, öğrencilere belirli bir hedef çizerek yollarına devam etmelerini önerdi. “Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız” diyen Ak, sözlerine şöyle devam etti. “Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Hedefe ulaşmada size yolunuzu aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınızı gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engel çıkacak, bocalayacak, zorlanacak, tökezleyecek fakat asla yılmayacaksınız. Başarılı olmak adına dikilecek, dik duracak, engelleri bir bir aşacak; başarılı, mutlu ve özlemini çektiğiniz güzel bir yaşam süreceksiniz."

Okul birincisi öğrenci Burak Sertataş, okul ile arkadaşlardan ayrılmanın burukluğunu yaşadıklarını işaret ederek, "Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor. Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılışlar acı. Sizden bir şey kalır geride. Kırılan kalbinizden bir parça mı yoksa sevdiklerinizle paylaştığınız anlar mı? Beni ve sanıyorum ki tüm arkadaşlarımı şu günlerde hüzünlendiren bir dönemdeyiz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz." ifadelerini kullandı. Sınıf birincilerinin yaş kütüğüne bröve çakmasının ardından plaket takdimi ile tören sona erdi. CİHAN

Yorumlar