Çadır kente tam donanımlı hastane

Şanlıurfa'daki Suruç Konaklama Tesisi'nde Suriyeli sığınmacılar için tam donanımla hastane yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Çadır kente tam donanımlı hastane

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki çadır kentte Suriyeli sığınmacılar için tam donanımlı hastane yapıldı.

Suruç Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, bir yıl önce kurulan ve Türkiye'nin en büyük çadır kenti olma özelliğini taşıyan 35 bin kişilik Suruç Konaklama Tesisi'nde, 28 bin Suriyeli misafir konaklıyor.

Sığınmacılara birçok hizmetin verildiği çadır kentte daha iyi şartlarda sağlık hizmeti verilmesi amacıyla Vali İzzetin Küçük tarafından geçen yıl prefabrik hastane binası yapılması talimatı verildi. İki ay önce yapımına başlanan hastane binasının inşaatı, kısa sürede tamamlandı.

Kaymakam Abdullah Çiftçi, Suriyeli misafirlere daha iyi hizmetler sunmak için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Çadır kentteki Suriyelilerin sağlık durumunun kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Çiftçi, "Misafirlerimize daha iyi sağlık hizmeti sunmak amacıyla hastane yaptık. 758 metrekare alan üzerine kurulan ve 680 bin liraya mal olan tam donanımlı hastanemiz, önümüzdeki günlerde misafirlerimize hizmet vermeye başlayacak" ifadelerini kullandı.

Tesisin sağlık hizmetlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı Abdullah Aksu da hastanede misafirlere 24 saat esasına dayalı acil sağlık hizmeti de verileceğini ifade etti.

Hastanede çocuk, dahiliye, kadın doğum poliklinikleri ve diş laboratuvarında hizmet vereceğini aktaran Aksu, ayrıca sığınmacıların röntgen çekimi için çadır kentin dışına çıkmasına gerek kalmayacağını kaydetti.

Yorumlar