Caddeyi trafiğe kapan esnaf iftar yaptı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde esnaflık yapan Çağatan Büyükbaş, iftar saatinin yaklaşmasıyla caddeyi araç trafiğine kapatarak yaklaşık 500 kişiye iftar yemeği verdi.Bedri Aydın Caddesini trafik ekiplerinin yardımıyla iftara bir saat kala...

Google Haberlere Abone ol
Caddeyi trafiğe kapan esnaf iftar yaptı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde esnaflık yapan Çağatan Büyükbaş, iftar saatinin yaklaşmasıyla caddeyi araç trafiğine kapatarak yaklaşık 500 kişiye iftar yemeği verdi.

Bedri Aydın Caddesini trafik ekiplerinin yardımıyla iftara bir saat kala araç trafiğine kapatan Çağatan Büyükbaş, iftar sonrası yaptığı açıklamada, bu tür etkinliklerin birlik, beraberlik adına kaynaşmaya vesile olduğunu söyledi.

Büyükbaş, "İlçe müftümüz Necip Eren beyin duası ile orucumuzu açtık. Caddede toplu bir şekilde iftar yapmamızın asıl amacı o vakit ezan sesiyle caddelerden kaşık sesleriyle dua seslerinin duyulmasını maneviyatının güçlü olduğu bir toplum olduğumuzu ifade etmek istemekti. Çünkü birbirimize saygı duymamız gerektiğini ve bizlere farz kılınan yapmamız gerekenleri bazen toplumsal birliktelik halinde yaptığımız vakit inşallah hem daha büyüyeceğiz hem örnek olacağız. İnşallah Rabbimizin bereketi memleketimizin üzerinde olacaktır. İnşallah önümüzdeki yıllarda da böyle iftar yemeği düzenleyerek bu etkinliğimizi geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar