Bylock kurucularından biri daha yakalandı

FETÖ'nün iletişim ağı Bylock'u kurduğu belirlenen isimlerden biri daha bugün yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Bylock kurucularından biri daha yakalandı
FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı güne kadar kullandığı iletişim programı Bylock'u geliştirenlerle ilgili operasyon devam ediyor. Şu ana kadar bir kişinin tutuklandığı Bylock kurucularından biri daha bugün yakalandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Örgüt üyelerinin haberleşme için kullandığı ’Bylock’ programının yazılımcıları arasında yer aldığı iddia edilen öğretim üyesi olan İ.T.’nin bir hafta önce gözaltına alındığı ortaya çıktı. İ.T.’nin 7 yıl TÜBİTAK’ta bilişim uzmanı olarak görev yaptığı öğrenildi. İ.T.’nin sorgusunun devam ettiği belirtildi.

Bylock programının tamamen yerli olduğu ve Temmuz ayı itibariyle bu programı yaklaşık 40 bin kişinin kullandığı tespit edildi. Ayrıca darbe girişimine katıldığı tespit edilen üst düzey askerlerin telefonlarında ise şuana kadar bu programa rastlanmadığı kaydedildi. Başsavcılık kaynaklarınca yine "Bylock" programını kullananlara ilişkin yapılan incelemelerde kritik kurumlarda görev yapan üst düzey bazı kişilerin de bu programı kullandığının saptandığı ifade edildi. Bu kişilerle ilgili incelemelerin devam ettiği kaydedildi.

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasını 3 bölgeye ayırarak ele aldığı, ikisi Avrupa, biri Anadolu Yakası olmak üzere 3 bölgede yürütülen soruşturmada 7 savcının görev yaptığı belirtildi.

Yorumlar