BYEGM Çanakkale Savaşları gezici müzesi Osmaniye’ye geldi

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün (BYEGM) katkılarıyla Koleksiyoner ve Tarihçi Ahmet Uslu’nun Çanakkale Savaşı’na ait koleksiyonunun sergilendiği gezici müze TIR, Osmaniye Cumhuriyet Meydanı'nda ziyarete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
BYEGM Çanakkale Savaşları gezici müzesi Osmaniye’ye geldi

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün (BYEGM) katkılarıyla Koleksiyoner ve Tarihçi Ahmet Uslu’nun Çanakkale Savaşı’na ait koleksiyonunun sergilendiği gezici müze TIR, Osmaniye Cumhuriyet Meydanı'nda ziyarete açıldı. Gezici müze 1 hafta vatandaşların hizmetinde olacak.

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlanan müzenin ziyarete açılış töreninde, müzede sergilenen eserleri herkesin görmesi gerektiğini söyledi.
Müzenin vatandaşlar için bir fırsat olduğunu belirten Vali Oduncu, “Gezici müzede, Çanakkale Savaşları esnasındaki objelere, olayı hatırlatan ve o zamandan bu güne intikal eden ecdadımızdan hatıra ve miras kalan eşyaları görme imkanımız olacak. Okullarımızın yarı yıl tatiline girdiği bu dönemde bütün öğrencilerimizin bu gezici müzeyi görmelerini arzu ediyorum. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Bu etkinlik, Çanakkale’de ecdadımızın dünyaya Türk gücünü, imanını, vatanını ve bayrağını koruma konusundaki gösterdiği fedakarlığı ortaya koyan bu güzel etkinliğin tüm Anadolu’da hissedilebilmesi, görülmesi, yaşanılması ve farkındalığının oluşturulması bakımından önemlidir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Çanakkale destanının çok önemli olduğunu vurgulayan Oduncu, “Biz, Çanakkale Savaşı'nda 250 bin civarında bu ülkenin yetiştirdiği genç değeri şehit vermişiz. O günün şartlarını bilmeden, anlamadan Çanakkale’yi, Çanakkale destanını anlamak yeterince mümkün olmayacaktır. Gönül arzu ediyor ki bütün öğrencilerimiz, insanlarımız Çanakkale’yi, Çanakkale savaşları ruhunu anlayacak eserleri okumuş olsun.” diye konuştu.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Adana Bölge Müdürü Mustafa Keleş ise Çanakkale destanının 100. yılı dolayısıyla Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü organizesiyle Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi TIR'ının 81 ilini ziyaret edeceğini belirtti. Müzenin Osmaniye’de bir hafta kalacağını ifade eden Keleş, “Bu destanlardan ibret almamak, ürpermemek ve iftihar etmemek mümkün değil. Ecdadımızın ve kahramanlarımızın bu kıymetli vatanı bize hediye ederken kullandığı harp malzemeleri, giydiği kıyafetleri, yeme, içmede kullandığı çatal, bıçak ve her şeyi müzemizde görmek mümkün.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra Vali Mehmet Oduncu, Garnizon Komutanı Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara ile vatandaşlar müzeyi gezdi. CİHAN

Yorumlar