Buzlanan okul merdivenleri, öğrencileri hastanelik etti

Ümraniye'de, bir okuldaki merdivenlerin buz tutması nedeniyle düşen 5 öğrenci yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Buzlanan okul merdivenleri, öğrencileri hastanelik etti

Ümraniye'de, bir okuldaki merdivenlerin buz tutması nedeniyle düşen 5 öğrenci yaralandı. Yaralı öğrenciler, ambulanslarla
hastaneye kaldırıldı.

Olay, öğle saatlerinde Yukarı Dudullu Mahallesi'ndeki 75.Yıl İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddialara göre; sabah saatlerinde temizlenen okul merdivenleri, öğrencilerin kartopu oynaması nedeniyle ilerleyen saatlerde yeniden buz tuttu. Buzlanmanın farkında olmayıp oynamaya devam eden 2 öğrenci kayarak yere düştü. Bu sırada arkadaşlarının düşerek yaralandığını gören diğer öğrenciler arasında yaşanan kargaşa sırasında 3 öğrenci daha merdivenden düştü. Öğrencilerin yaralandığını gören okul yönetimi, hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine 75.Yıl İlköğretim Okulu'na ambulanslar gönderildi. Çocukların yaralandığını haber alan veliler de hemen okula koştu.

Yaralı öğrencilere ilk müdahale okul bahçesinde yapıldı. Daha sonra gelen sağlık ekipleri, durumu ciddi olan öğrencileri Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Ambulansların yetersiz olması nedeniyle bazı veliler de çocuklarını özel araçlarıyla hastaneye kaldırdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan bazı veliler, buzlanma nedeniyle çocukların düşerek yaralandığını, bir öğrencinin ayağının kırıldığını söyledi. Olay anını gören bir öğrenci ise, "Okuldaki merdivenler buz tutmuş. Arkadaşlarımız oyun oynarken düştüler. 4-5 kişi yaralandı. Yaralıları ambulanslarla hastaneye götürdüler." dedi.

Okuldaki yaralanmalarla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar