Büyükşehirlerin en önemli sorunu 'otoparkçılık' kitap oldu

Hızlı nüfus artışı, kırsal kesimlerden kentlere göç, altyapı yetersizliği, çarpık kentleşme gibi nedenlerden dolayı yaşamanın bir sorun haline geldiği büyükşehirlerde araç sayılarındaki artış da, büyük bir sorun doğuruyor.

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehirlerin en önemli sorunu 'otoparkçılık' kitap oldu

Hızlı nüfus artışı, kırsal kesimlerden kentlere göç, altyapı yetersizliği, çarpık kentleşme gibi nedenlerden dolayı yaşamanın bir sorun haline geldiği büyükşehirlerde araç sayılarındaki artış da, büyük bir sorun doğuruyor. Her gün trafiğe eklenen yeni araçlar, beraberinde otopark sorunu da gündeme getiriyor. Bu konuda çalışma yapan İSPARK Kurucu Genel Müdürü Kadir Gurbetci, otoparkçılığın kitabını yazdı. Kitap, dünyanın farklı ülkelerinden otoparklara dair teknolojik ve çevreci model ve örneklerin; planlamacılara, yatırımcılara, üreticilere, tedarikçilere/distribütörlere, işletmecilere, denetleyicilere/yerel idarecilere ve akademik çalışma yapanlara rehber olması amaçlanıyor.


Bu noktadaki açığı gören İSPARK Kurucu Genel Müdürü Kadir Gurbetci, Abdullah Demir ve Ali Karaahmet ile birlikte kaleme aldığı ve içerik olarak trafik ve otopark temalı “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri” kitabı raflarda yerini aldı. Kadir Gurbetci, geleceğin altın sektörü olarak tanımladığı otoparkçılığın bir kitabının olmamasının büyük eksiklik olduğu düşüncesiyle bu kitabı yazmaya karar verdiklerini ifade etti.

Gurbetci kitabını anlatırken, “Bu eser dünyanın farklı ülkelerinden otoparklara dair teknolojik ve çevreci model ve örneklerin; planlamacılara, yatırımcılara, üreticilere, tedarikçilere/distribütörlere, işletmecilere, denetleyicilere/yerel idarecilere ve akademik çalışma yapanlara sunulması amaçlanmaktadır. Bu çalışma otoparklara dair küçük bir nokta olarak ve başlangıç olarak düşünülmelidir. Akıl insanı diğer varlıklardan ayıran en büyük meziyettir. Akıllı insanlar hem hayattan bir kitap hissesi alır hem de kitaptan bir hayat hissesi alır.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar