'Büyükşehir’e dahil olan köylerde meralara dokunmayacağız'

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, yeni yasa ile Büyükşehir sınırlarına geçen köylerdeki meralara köylülerin isteği olmadan dokunmayacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Büyükşehir’e dahil olan köylerde meralara dokunmayacağız'

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, yeni yasa ile Büyükşehir sınırlarına geçen köylerdeki meralara köylülerin isteği olmadan dokunmayacaklarını söyledi. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun Bursa’nın cazibesini artırdığının altını çizen Şahin, otoyolun geçtiği yerlerde yoğun olarak el değiştiren tapulara dikkat çekti.

CHP Orhangazi İlçe Başkanı Osman Uçar ve Belediye başkan adayı Celal Sayın ile Orhangazililerle buluşan Necati Şahin, Büyükşehir olarak akılcı politikalar ile vatandaşın yanında olacaklarını ifade etti.

Yeni yasa ile Büyükşehir sınırlarına alınan köylerdeki meraların da önem kazandığını belirten Şahin, bu arazilere dokunmayacaklarını, ne yapılacaksa katılımcı bir anlayışla köylülerin talepleri doğrultusunda adım atacaklarını bildirdi. Köydeki yerleşik düzene dokunmayacaklarını, yaşam kalitesini artıracak, göçü önleyecek çalışmalara ağırlık vereceklerini kaydeden Şahin, tarıma dayalı sektörlere destek olacaklarını, ibadethanelerin bakım ve onarımını yapacaklarını vurguladı.

Vatandaşlarla görüşmelerinde yapımı devam eden İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun bölgede değişimi de beraberinde getireceğini hatırlatan Şahin, Otoyolun Bursa’nın cazibesini artırdığının altını çizdi. Otoyol çevresindeki arazilerin İstanbul üzerinden adeta bir gizli ajanda uygulanarak el değiştirdiğini söyleyen CHP Adayı Şahin, tapu dairelerinde bu konuda yoğun bir mesai olduğunu vurgulayarak, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

“DÜĞÜN İÇİN TARLASINI DEĞİL, ÜRÜNÜNÜ SATACAK”

Tarım sektörünün öneminin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Şahin, bu konuda da Büyükşehir olarak önemli yatırımlar yapacaklarını ifade etti. Tarımla uğraşan vatandaşların artık düğün yapmak için tarlasını satmaması gerektiğine kaydeden Şahin, “Eskiden köylümüz oğlunu veya kızını evlendirmek için yetiştirdiği ürünün hasadını beklerdi. Ama artık hasada yetmez oldu. Tarlasının satıp borç harçla düğün yapıyor. Bunun artık son bulması gerekiyor.” dedi.

‘Bursa siyah incirinin dünya markası olması için gerekli desteği vereceklerini belirten Şahin, “30 Mart’tan sonra çiftçiler için de güzel projelerimiz olacak. Üreticilerimizi rahatlatacak, ürünün para etmesini sağlayacak çalışmaları hayata geçireceğiz. Ürünlerin pazarlanması için belirli yerlerde tesisler oluşturacağız. Bu tesislerde ürünleriniz en güzel şekilde ambalajlanarak sanayi ürünü haline getirilerek değerine değer katılacak.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar