Büyükşehir Belediyesi kadınları unutmadı

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Adana Büyükşehir Beldiyesi’nce Güzelyalı Cumhuriyet Okumaevi’de kutlama programı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir Belediyesi kadınları unutmadı

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Adana Büyükşehir Beldiyesi’nce Güzelyalı Cumhuriyet Okumaevi’de kutlama programı düzenlendi.

Özlem Süslüoğlu’nun “İlkleri Başaran Kadınlar” konulu bir söyleşiyle Adanalı kadınları bilgilendirdiği etkinliğe ve öncesinde gerçekleştirilen kutlamalara katılan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, okuma evinin bulunduğu parktaki hanımlara, çocuklara karanfil verdi. Zihni Aldırmaz, erkeklere de, kadınlara götürmeleri şartıyla çiçek sundu.

Av. Özlem Süslüoğlu ve bazı hanımlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara çiçek vermenin gelenek olduğunu fakat kendilerinin bir değişiklik yaparak, bir erkeğe çiçek vermek istediklerini ifade edip, Zihni Aldırmaz’a çiçek ve plaket takdim etti.

Cumhuriyet Okumaevi önünde Büyükşehir Belediye Bandosu’nun çaldığı parçalar eşliğinde gerçekleştirilen kutlamada konuşan Zihni Aldırmaz, “Eşinin elini tutan erkeğin günahları parmaklarının arasından dökülür” diyerek, kadınlara sevgi dolu, kutsal ve eşit bireyler olarak yaklaşılmasının önemine değildi. Zihni Aldırmaz, “Liderleri yetiştirenler hanımefendilerdir. Onların önünde saygıyla eğiliyorum. Hayatı hanımlarla paylaşmak çok önemli.” dedi.

Daha sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü pastası kesildi. Zihni Aldırmaz, Adana Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler bölümü personeli Gaye Sivdinli Ünalan’ın doğum gününü kutladı ve kendisine bir armağan verdi.
Kutlamalar Manş Denizini yüzerek geçen ilk kadın olan Nesrin Olgun ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kadın otobüs şoförlerinden Gülseren Aktulum da katıldı. Büyükşehir Belediye Bandosu’nda bir aydır görev yapan Dudu Dilek Akınçay da Zihni Aldırmaz’dan övgü alan kadınlar arasında yer aldı.
CİHAN

Yorumlar