Büyükkoyuncu Fen Lisesi, Türkiye’yi Hollanda’da temsil edecek

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Doğanata Education Science Energy Engineering Fair (DOESEF) proje yarışmasına katılan Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi’nin iki projesi altın madalyaya değer görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Büyükkoyuncu Fen Lisesi, Türkiye’yi Hollanda’da temsil edecek

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Doğanata Education Science Energy Engineering Fair (DOESEF) proje yarışmasına katılan Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi’nin iki projesi altın madalyaya değer görüldü. Taha Fatih Şen ve Selimhan Yavuz’un hazırladığı “Bulaşık Makinesinde Yıkanan Tava Ve Bardaklardaki Deterjan Varlığının Ve Miktarının Araştırılması” proje Hollanda’da Türkiye’yi temsil edecek. Muhammed Zahid Koç ve Hüseyin Koç’un hazırladığı “Kompozit dolgu yapımında ortaya çıkan zararların minimum düzeye indirilmesi” adlı proje ise 2015’te İzmir’de düzenlenecek Uluslararası Genç Bilim adamları Konferansı’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir Üniversitesi ve İzmir Özel Fatih Koleji tarafından düzenlenen kısa adı DOESEF olan "Doğanata Education Science Energy Engineering Fair" adlı yarışmaya fizik, kimya, biyoloji, enerji ve mühendislik alanlarında Türkiye genelinde 450 proje başvurusu yapıldı. Yarışmaya 27 ilden ve 3 farklı ülkeden 106 proje finallerde yarışmaya hak kazanarak 9–12 Nisan tarihleri arasında İzmir Özel Fatih Kolejinde gerçekleşen sergiye davet edildi.
Merve Büyükkoyuncu Lisesi dört proje ile katıldığı yarışmada 2 ödül kazanarak Konya’nın gururu oldu.
Taha Fatih Şen ve Selimhan Yavuz’un hazırladığı “Bulaşık Makinesinde Yıkanan Tava Ve Bardaklardaki Deterjan Varlığının Ve Miktarının Araştırılması” adlı proje ile madalya alarak Hollanda’da 1–6 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan İNESPO “İnternational Environment Sustainabilty ProjectOlympiad” proje yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.
Muhammed Zahid Koç ve Hüseyin Koç’un hazırladığı “Kompozit dolgu yapımında ortaya çıkan zararların minimum düzeye indirilmesi” adlı proje ile madalya alarak ülkemizi 2015’te İzmir’de düzenlenecek olan ICYS “International Conference of Young Scientists” Uluslararası Genç Bilim adamları Konferansında temsil edecek.

CİHAN

Yorumlar