Büyükkılıç: Sanayicilerim bizim yüz akımız

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi’nde elektrikli ev aletleri üretimi üzerine üretim yapan İtimat Makine il.

Google Haberlere Abone ol
Büyükkılıç: Sanayicilerim bizim yüz akımız

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi’nde elektrikli ev aletleri üretimi üzerine üretim yapan İtimat Makine ile Gürkar Tekstil fabrikalarını ziyaret ederek işçilerle birlikte yemek yedi.

    Seçim çalışmaları kapsamında yoğun bir program sürdüren Başkan Büyükkılıç, Organize Sanayi Bölgesi'nde işçilerle bir araya geldi. İlk önce İtimat Makine’nin konuğu olan Büyükkılıç, fabrika gezisinin ardından işçilerle birlikte yemek yedi. Kayseri’nin geçmişten bu yana bir sanayi şehri olarak anıldığını ancak son dönemde eğitim, kültür, spor ve turizm alanında yaptığı atılımlarla bir marka şehir haline geldiğini kaydeden Başkan Büyükkılıç, bunda en büyük payın hiçbir tereddüt göstermeden elini taşın altına koyan sanayicilerin olduğunu söyledi. Bir milyar doları aşan ihracatı ile ekonomiye can veren Kayserili sanayicilerin şehrin yüz akı olduklarını belirten ve siyasi istikrarın önemine vurgu yapan Başkan Büyükkılıç, “Bir milyar doları aşan ihracatı ile Kayserili sanayicilerimiz, ülke ekonomisinin can damarı olmaya devam ediyorlar. Sayıları dördü bulan organize sanayisi ve serbest bölgesi ile Kayseri, üretimden gelen gücünü kullanarak büyümesini sürdürüyor. Üretim arttıkça şehir ekonomisi, bunun yanında da ülke ekonomisi, dolayısıyla vatandaşlarımız kazanacaktır. İnsanımızın refah düzeyi birçok Avrupa ülkesinin de ötesine geçmiş, kişi başı milli gelirimiz 2 bin 500 dolardan 22 bir 500 dolarla yükselmiştir. Elbette ki bunda ekonomik istikrarın yanı sıra, siyasi istikrarın da payı çok büyüktür. Kişi başı milli gelirimizin daha da artması ve refah düzeyinin istenilen noktaya ulaşması için siyasi istikrarın devam ettirilmesi gerekmektedir.” dedi. CİHAN

Yorumlar