Büyükkılıç, Cami-i Kebir esnaflarını ziyaret etti

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, seçim çalışmaları kapsamında Cami-i Kebir esnafını ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Büyükkılıç, Cami-i Kebir esnaflarını ziyaret etti

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, seçim çalışmaları kapsamında Cami-i Kebir esnafını ziyaret etti.

Gezisi sırasında vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Büyükkılıç’a hat sanatçısı Bekir Güngör tarafından kaligrafi tekniği ile yazılmış ism-i hat hediye edildi. Tarihi Cami-i Kebir önünden başlayarak, Kapalı Çarşı şekerciler girişi ile çevresinde bulunan esnafları tek tek dolaşıp gönüllerini alan Başkan Büyükkılıç, "Şehrimizin en işlek ve geçmişi çok eskiye dayanan Cami-i Kebir bölgemizde en önemli ihtiyaç olarak karşımıza çıkan otopark için daha önce girişimlerde bulunmuştuk. Hacı Ali Karamercan okulunun kaldırılması sonucu boşaltılan bu alana yakın dönemde bölge otoparkını yaparak, bölge esnafımızın en önemli ihtiyaçlarından birini gidermiş, trafik sorununu da çözmüş olacağız." dedi.

Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu ve aynı bölgede esnaflık yaptığını hatırlatan Büyükkılıç, "Babamla birlikte burada uzun yıllar esnaflık yaptık. Şimdi burada eski dostlarla karşılaştık. O zamandan günümüze buruda çok şey değişti. Değişen ve gelişen yüzüyle bölge adeta bir cazibe merkezi haline geldi. Belediye olarak, esnaflarımızın rahat ve huzurlu bir ortamda iş yapmalarını sağlamak amacıyla sürekli projeler geliştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu projelerin sayısını artırmayı ve en önemli sorun olarak görülen araç parkı sorununu katlı otopark yapımı ile çözmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Ziyareti esnasında bir kebapçı dükkanına giren ve ocak başına geçen Başkan Büyükkılıç’a başka bir dükkanda ise Hat Sanatçısı Bekir Güngör tarafından kendi isminin yazılı olduğu İsm-i Hat hediye edildi.
CİHAN

Yorumlar