Büyükelçi Karslıoğlu’ndan yatırım çağrısı

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi H. Avni Karslıoğlu, Baden-Württemberg’deki (BW) iki günlük temaslarını tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
Büyükelçi Karslıoğlu’ndan yatırım çağrısı

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi H. Avni Karslıoğlu, Baden-Württemberg’deki (BW) iki günlük temaslarını tamamladı. İlk olarak Baden-Baden şehrinde Baden-Badener Unternehmer Gespräche (BBUG) etkinliğinde konuşan büyükelçi, Türkiye’ni bulunduğu coğrafyada en iyi şartlara sahip olduğunun altını çizerek yatırım çağrısında bulundu. Karslıoğlu, “Önemli olan ülkenin uzun vadeli dinamikleridir. Konum, altyapı, dinamizm, gençlik, entelektüel kapasite olduktan sonra o ülke gelişir. Tüm bunlar da Türkiye’de var. Son zamanlarda oluşturulan algı kesinlikle bizi etkilemez” dedi.

Aynı günün akşamı Schwaebisch Hall’de Akademie Deutscher Weltmarkführer (ADWM) kurumu adına Almanya Ticaret Bakanı Dr. Walter Döring’ in düzenlediği etkinliğe konuşmacı olarak katılan Büyükelçi H. Avni Karslıoğlu, burada da Türkiye’deki yatırım imkanlarından söz etti. Büyükelçi Karslıoğlu konuşmasına güncel bir konu olan Türkiye’deki Twitter ve Youtube sitelerine erişim yasağından başladı.

Bu yasakların fikir özgürlüğü ile alakalı olmadığını ifade eden Büyükelçi H. Avni Karslıoğlu, Twitter ve Youtube’a erişim yasağının insanların özel hayatları ile ilgili uygunsuz ve gerçek dışı paylaşımlardan dolayı olduğunu savundu. Büyükelçi Karslıoğlu, "Fikir özgürlüğüne evet hatta daha da fazlası olmalı. Fakat siyasetçilerin, bürokratların ya da insanların kendilerini daha rahat hissedebilmeleri için de bu özgürlük konusunun bir çerçevesini belirlemek gerekir." dedi. CİHAN

Yorumlar