BUTGEM’den kuyumculara ‘pırlanta’ gibi eğitim

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM tarafından düzenlenen ‘Pırlanta Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay verdi. BUTGEM...

Google Haberlere Abone ol
BUTGEM’den kuyumculara ‘pırlanta’ gibi eğitim

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM tarafından düzenlenen ‘Pırlanta Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay verdi.

BUTGEM çatısı altında farklı branşlarda verilen eğitimlere komitelerden gelen sektörel taleplere göre yenilerinin eklendiğini belirten İbrahim Burkay, “Sektörün gelişmesi açısından böyle bir eğitim verilmesi gerçekten çok önemli. Bu sayede sektör içerisindeki birçok üyemizin bir anlamda fikir sahibi olmanın ötesine, yani uzmanlığa geçmesine katkı sağlamış olduk. Bu eğitimleri tamamlayan arkadaşlar kendi alanlarında muhakkak farklarını ortaya koyacaktır. İhtiyaç ve talep olursa yeni eğitim programları da organize etmeye hazırız.” diye konuştu.

BTSO Meclis Üyesi Mithat Rızvanoğlu ise kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri ve çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen eğitimin uluslar arası HRD firması tarafından verildiğini belirterek, “Biz burada uzman ekip tarafından temel pırlanta eğitimi aldık. İki hafta içerisinde toplamda 19 kişi eğitim alarak pırlanta hakkında profesyonel bilgi sahibi oldular. Bizlere destek vererek bu eğitimi düzenleyen BTSO Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’a ve yönetim kurulumuza, komitem ve sektörümüz adına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan Onur Kuyumcu, eğitimin gerek çalışanları gerekse de kendisi için oldukça faydalı olduğunu ifade ederek, “Eğitimin uluslararası bir firma tarafından verilmesi bizim için çok önemliydi. Müşterilerimizin karşısında bilerek bir iş icra etmek bizim sektörümüz için çok önemli.” şeklinde konuştu.

BTSO ve BTUGEM yetkililerine teşekkür eden İsmail Kasap ise aldığı eğitimin mesleki anlamda bilgilerini genişletip, müşterilerine teknik olarak ispatlanmış bilgileri doğru olarak sunmalarını sağlayacağını söyledi.

Kuyumculuk sektöründe toptancı olarak çalıştığını belirten Hakan Karaçiçek de şunları söyledi: “Eğitim hem sektörel olarak hem de müşteriye hizmet noktasında bilgi sahibi olmamızı sağladı. Bu eğitim sayesinde pırlanta konusunda ciddi bir altyapı oluşturduk.” CİHAN

Yorumlar