Bursa’nın sanayisini örnek alan Erbil, Irak’ın sanayi başkenti olabilir

Bursa’nın sanayi tecrüBesinden yararlanmak istediklerini anlatan Erbil Yatırım Kurulu Başkanı Nawroz Mawlood Mohammed Ameen, “Erbil güvenlik konusunda iyi olduğu için ve zemin hazır olduğu için Erbil bir merkez olabilir sanayi için komple Irak için.

Google Haberlere Abone ol
Bursa’nın sanayisini örnek alan Erbil, Irak’ın sanayi başkenti olabilir

Bursa’nın sanayi tecrüBesinden yararlanmak istediklerini anlatan Erbil Yatırım Kurulu Başkanı Nawroz Mawlood Mohammed Ameen, “Erbil güvenlik konusunda iyi olduğu için ve zemin hazır olduğu için Erbil bir merkez olabilir sanayi için komple Irak için.” dedi.

Irak Erbil'den gelen sanayi heyeti Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Erbil Yatırım Kurulu Başkanı Nawroz Mawlood Mohammed Ameen ve Erbil Belediye Başkanı Ali Rasheed ile beraberindeki heyet Bursa Valiliğine ziyarette bulundu. Tarihi Heykel valilik binasında gerçekleşen ziyarette iki ülke arasında ki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Ziyarette konuşan Vali Münir Karaloğlu, Bursa Valiliği ile Erbil Valiliği arasında daha önce bir işbirliği protokolü imzalandığını hatırlatarak, bu protokol çerçevesinde iki valilik karşılıklı 6’şar kişilik çalışma grubu oluşturulduğunu söyledi.

BÖLGE İLE 10 MİLYAR DOLAR TİCARET

İki il arasında ki ilişkilerin geliştirilmesi ve karşılıklı yardımlaşmanın artırılması amacıyla oluşturulan çalışma gruplarının karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdiğini anlatan Karaloğlu, “Esas geliş sebepleri organize sanayi bölge yapılanmasını yerinde incelemek. Dün başladılar, bu gün devam edecekler. Karşılıklı yardımlaşma ve ilişkilerimiz devam edecek diye temenni ediyoruz. Kuzey Irak’da Türkiye ve Bursa’nın çok ciddi bir ticareti var bölge ile. Şu anda 10 milyar dolar seviyesinde bir ticaret var. Bunu artırmanın yolunu arıyoruz. Hem Türkiye ile Bölge, hem de Bursa ile bölge arasında ki ilişkileri nasıl artırırız, karşılıklı nasıl yardımlaşırız, tecrübe nasıl paylaşırız? bunu peşindeyiz.” şeklinde konuştu.

ERBİL, IRAK’IN SANAYİ BAŞKENTİ OLABİLİR

Erbil Yatırım Kurulu Başkanı Nawroz Mawlood Mohammed Ameen de sıcak karşılamadan dolayı Vali Karaloğlu’na teşekkür ederken, iki kent arasında yapılan protokolden sonra ilişkileri daha da artırmak istediklerini belirtti.

Bursa’nın sanayi konusunda ki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini anlatan Erbil Yatırım Kurulu Başkanı Ameen, Erbil valiliğinin emri ile kurulan heyetin Bursa’nın sanayisini daha yakından tanımak için ziyareti gerçekleştirdiklerini anlatırken, “Daha yakından Bursa’nın tecrübesinden yararlanmak istiyoruz. Biz zaten bir heyet Erbil’de şu anda sanayi bölümünü daha ilerletmek için çalışıyoruz. Biz şu anda başbakanını emri ile de Neçirvan Beyin emri ile de sanayide ilerlemek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Geçen senelerde Irakta özellikle bina yatırımlarında büyük gelişme yaşandığını anlatan Ameen, şimdilerde ise sanayide gelişmek için çalıştıklarını anlattı.

Sanayi için zeminin Erbil’de çok iyi düzeyde olduğunu anlatan Erbil Yatırım Kurulu Başkanı Nawroz Mawlood Mohammed Ameen, “Erbil bildiğimiz gibi güvenlik konusunda iyi olduğu için ve zemin hazır olduğu için Erbil bir merkez olabilir sanayi için komple Irak için.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Bir gazetecinin “Irak ile Türkiye arasında ki petrol anlaşmasının durmasını” sorması üzerine ise ziyaretin teknik bir heyetle gerçekleştirildiğini belirterek siyasi konularda bilgisinin olmadığını söyledi. CİHAN

Yorumlar