Bursa’nın şampiyon okulunda yeni hedef Çin

Bursa adına katıldığı hemen her branşta şampiyonluklarla dönen Faik Çelik Kız Meslek Lisesi’nin yeni hedefi önümüzdeki sene Çin’de Türkiye’yi temsil etmek.Son yıllarda olduğu gibi geçen sene de katıldığı bir çok branşta şampiyonlukla...

Google Haberlere Abone ol
Bursa’nın şampiyon okulunda yeni hedef Çin

Bursa adına katıldığı hemen her branşta şampiyonluklarla dönen Faik Çelik Kız Meslek Lisesi’nin yeni hedefi önümüzdeki sene Çin’de Türkiye’yi temsil etmek.

Son yıllarda olduğu gibi geçen sene de katıldığı bir çok branşta şampiyonlukla Bursa’nın gururu olan Faik Çelik Kız Meslek Lisesi, yeni sezona da iddialı girecek.

Geçen yıl başta atletizm ve aşçılık yarışmasında Türkiye şampiyonu, oryantring de ise üçüncü olan Faik Çelik Kız Meslek Lisesi, aynı zamanda Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen dünya liseler arası şampiyonasında birinci olma başarısı göstermişti. Faik Çelik Kız Meslek Lisesi'nde yeni hedef bu yıl yine Türkiye şampiyonu olup Türkiye’yi Çin’de düzenlenecek dünya liseler arası şampiyonasında temsil etmek.

Bursa Faik Çelik Kız Meslek Lisesi beden eğitimi öğretmeni Ayşegül Akbulut, okul olarak başarıya alıştıklarını belirterek, “Okulumuz geçen yıl atletizmde genç kızlarda Türkiye birincisi oldu. Oryantiringde de Türkiye üçüncüsü oldu kızlarımız. Mezun olup profesyonel kulüplerden çok sayıda öğrencimiz bu işi profesyonelce sürdürüyor. Şimdiki hedefimiz ise çocuklar dünya liseler arası şampiyonası var. Bu yıl yine Türkiye birincisi olursak Çin’e gideceğiz. Yurt dışına çıkardığımız zaman öğrencilerimiz zaten milli oluyor.” şeklinde bilgi verdi.

CİHAN

Yorumlar