Bursa'nın iklim değişikliğıi yol haritası hazır

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı, Ricardo-Aea ve Bluecern koordinasyonunda İngiltere Büyükelçiliği’nin finansal desteğiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yürütülen ‘İklim uyum stratejilerinin geliştirilmesi için kurumsal ve t.

Google Haberlere Abone ol
Bursa'nın iklim değişikliğıi yol haritası hazır

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı, Ricardo-Aea ve Bluecern koordinasyonunda İngiltere Büyükelçiliği’nin finansal desteğiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yürütülen ‘İklim uyum stratejilerinin geliştirilmesi için kurumsal ve teknik kapasitenin arttırılması’ projesi, kapanış toplantısıyla sona erdi.

İklim değişikliği etkilerinin en aza indirilmesi ve iklim değişikliğine uyumlu esnek şehirlerin oluşturulması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen ‘İklim uyum stratejilerinin geliştirilmesi için kurumsal ve teknik kapasitenin arttırılması’ projesinin kapanış toplantısı, Koza Salonu’nda yapıldı. Ricardo-AEA ve Bluecern koordinasyonunda İngiltere Büyükelçiliği’nin finansal desteğiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yürütülen projenin son toplantısına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın temsilcileri, Ricardo-AEA ve Bluecern temsilcileri, ilçe belediyeler başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanvekili Esra Eser, projenin Bursa’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Projeye katkı sağlayan tüm kişi ve kurumlara teşekkür eden Eser, hazırlanan yol haritasının iklim değişikliği uyum stratejilerinin geliştirilmesi konusunda Bursa ve diğer şehirler için yönlendirici olacağını belirtti. Ricardo-AEA Başdanışmanı Dr. Jonathan Perks ise, "Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bursa, iklim değişikliğine uyum kapasitesi açısından bazı AB şehirleriyle paralellik gösteriyor. Bu şehirlerin gerisinde değil." dedi.

Bluecern temsilcisi İzzet Ceren, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen çalışmanın önemli olduğunu, proje sayesinde Avrupa ölçeğinde edinilen deneyimlerin Türkiye’ye aktarıldığını dile getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İklim Değişikliği Şube Müdürü Gürcan Seçgel ise Bakanlık olarak iklim değişikliğine yönelik çalışmaları iki ana eksende yürüttüklerini, ulusal alanda yürütülen çalışmaların başarıya ulaşmasında şehirlere ve belediyelere büyük görevler düştüğünü ifade etti. 2023’ü hedefleyerek çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Seçgel, sürdürülebilir şehircilik anlayışının geleceğin Türkiye’sine hakim olacağını vurguladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı temsilcisi Hülya Silkin de bakanlık olarak iklim değişikliğine yönelik yapılan çalışmaların her zaman destekçisi olduklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi adına proje kapsamında edindikleri bilgileri paylaşan Çevre Yüksek Mühendisi Yıldız Odaman Cindoruk, ‘İklim değişikliği çalışmalarında belediyelerin rolleri, yasal dayanaklar ve iklim uyum stratejilerinin geliştirilmesi için oluşturulan yol haritası’ konulu sunum yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Şehir Plancısı Buket Akay, ‘İklim değişikliğinin önemi, ülkemize olası etkileri ve iklim değişikliği alanında ulusal ölçekte yapılan çalışmalar’, Ricardo-AEA’dan Raphael Sibille ise ‘Proje kapsamında hazırlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla diğer şehirlere de yaygınlaştırılması hedeflenen iklim değişikliği uyum stratejilerinin hazırlanması konusunda yapılacak çalışmalarda izlenecek yol ve kullanılacak araçları içeren şehir destek paketi’ hakkında bilgiler verdiler. CİHAN

Yorumlar