Bursagaz, kaçak arama çalışmalarına başladı

Bursagaz, Bursa halkına sürekli ve güvenli doğal gaz arzı sağlamak için altyapı şebekesi üzerinde sıkıntıya neden olabilecek alanların belirlenmesi amacıyla doğalgaz tarama (kaçak arama) faaliyetlerine başladı. Her yıl aralıksız olarak...

Google Haberlere Abone ol
Bursagaz, kaçak arama çalışmalarına başladı

Bursagaz, Bursa halkına sürekli ve güvenli doğal gaz arzı sağlamak için altyapı şebekesi üzerinde sıkıntıya neden olabilecek alanların belirlenmesi amacıyla doğalgaz tarama (kaçak arama) faaliyetlerine başladı.

Her yıl aralıksız olarak sürdürülen doğalgaz tarama faaliyetlerine tecrübeli kadrosu ve tam donanımlı araçlarıyla bu yıl da devam eden Bursagaz, rutin olarak gerçekleştirdiği kaçak arama faaliyetleri ile sürekli büyüyen doğal gaz şebekesini kontrol altında tutuyor.

Yapılan doğalgaz tarama çalışmaları ile ilgili bilgi veren Bursagaz İşletme ve Bakım Müdürü Ahmet Candan, kontrollerin her yıl düzenli olarak gerçekleştirildiğini ve güvenli doğal gaz kullanımı için büyük önem taşıdığını belirtti. Candan, taramalar hakkında şu bilgileri verdi: “Doğalgazın önemli bir enerji kaynağı olarak kullanımının artması, ekonomik ve güvenlik nedeniyle boru hatlarının daha da fazla kontrol edilmesi ihtiyacını doğurmuştur. Gezici gaz kaçak arama sistemi, araç hareket halindeyken kaçakları tespit etmek amaçlı geliştirilmiştir. Sistem; yüksek hızda gaz kaçak inceleme sistemine sahip olmakla birlikte sadece metan gazına duyarlıdır.”

CİHAN

Yorumlar